Kalatalous tutuksi nuorisolle

Kehittämisyhdistys Mansikka on toteuttanut yhteistyössä Vesannon kalaosuuskunnan ja Kerimäen kalatalon kanssa Kalatalous tutuksi nuorisolle hankkeen. Tavoitteena oli saada nuoria tutustumaan kalastukseen, kalan käsittelyyn ja kalastusyrittäjyyteen käytännön tasolla. Kalataloihin palkattiin nuoria kesätyöntekijöitä, joiden tehtävinä on paitsi tutustua kalastukseen ja kalan käsittelyyn, myös välittää tietoa kalastusyrittäjyydestä ja kalankäsittelystä ammattina.

Hankkeen avulla yhteensä 6 nuorta sai tutustua kalastukseen ja kalankäsittelyyn ammattina kesätyön muodossa. Nuoret julkaisivat päivityksiä työskentelystään Itä-Suomen kalatalousjaoston facebook-sivuilla sekä instagramissa. Palaute sekä kesätyöntekijöiltä että kalataloilta oli hyvää sekä työtehtävät monipuolisia ja  mielekkäitä. Yksi nuorista myös harkitsee kalastuksesta ammattia tulevaisuudessa. Hankkeen johdosta kalatalot ovat myös palkanneet muita nuoria kesätyöhön kalastuksen pariin.

 

Kesän 2019 kesätyöpaikat ovat haettavissa!

Kehittämisyhdistys Mansikka etsii reippaita ja oma-aloitteisia 15-20 -vuotiaita nuoria  (1-2 kpl) viiden viikon mittaiseen kesätyöhön Vesannolle (työtehtäviä myös Tervossa) sekä Kerimäelle.

  • Työsuhde 15.5. - 15.8.2019 välisenä aikana sopimuksen mukaan
  • Työaika 225h/ henkilö, työajat vaihtelevat työtehtävien mukaan ja sisältää myös yötyötä. Työaika enintään 8h/pvä ja 40h/vko.
  • Palkka 9€/h, yötyölisä 2,7€/h (klo 23-06 välisenä aikana)
  • Työtehtävät: Osallistuminen kalastukseen ja kalankäsittelyyn, viestintä sosiaalisessa mediassa sekä aineistoa lehtiartikkelille yhteistyössä tiedottajan kanssa (kesätyöntekijät koulutetaan viestintään työsuhteen alussa)
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile