Muuruvesi

Syksy 2018:

14.8.2018 Ydinryhmän kokouksessa käynnistettiin yhteistyö KuoHuLab -hankkeen kanssa ja suunniteltiin syysmarkkinoita

6.9.2018 Ydinryhmän kokous. Päivitettiin syysmarkkinoiden järjestelyiden tilanne ja suunniteltiin syksyn kumppanuuspöytää. 

15.9.2018 Muuruveden syysmarkkinat Savon ammattiopiston sisä- ja ulkotiloissa. Lue juttu ja katso kuvat täällä

20.9.2018 Juttu Muuruveden syysmarkkinoista Koillis-Savossa.
Lue juttu

30.10.2018 Muuruveden kumppanuuspöydässä ammattiopistolla pohdittiin tilojen kohtaloa, kun opetus ensi kesänä Muuruvedellä on loppumassa. Kiinteistöt ovat aikanaan tulossa myyntiin, mutta kaikenlaisille avauksille ollaan nyt avoimia ja valmiina neuvottelemaan kiinteistöjen omistajan, Savon koulutuskuntayhtymän puolelta. Kyläläiset ovat ideoineet erilaisia mahdollisuuksia, mihin tiloja ja aluetta voisi käyttää. Kuultiin, että myös vuokraaminen voi olla mahdollista. Edelleen jää pohdintaan, mistä toimijat?

23.11.2018 Ydinryhmän kokouksessa käytiin läpi syysmarkkinoita ja saatiin todeta, että nopealla aikataululla järjestetty tapahtuma onnistui hyvin. Myönteistä palautetta on tullut niin osallistujilta kuin myyjiltäkin. Muuruvesi on aktiivinen kylä ja siellä toimii tällä hetkellä monia hankkeita. Päätettiin järjestää alkuvuodesta 2019 tapaaminen, johon kutsutaan saman pöydän ääreen kyläyhdistyksen ja eri hankkeiden edustajia etsimään yhteisen tekemisen paikkoja.

 

Kevät 2018:

Muuruveden pilotti käynnistyi tammikuun 2018 lopulla, kun hanke esittäytyi Muuruveden pilottia hakeneen Juankosken pitäjäraadin kokouksessa. Muuruveden ydinryhmä on muotoutunut kevään aikana ja sen jäseninä on paikallisia pitäjäraadin, yhdistysten ja yritysten edustajia. Ydinryhmän puheenjohtaja on Juankosken pitäjäraadin jäsen.

Maaliskuussa pidettiin kylä- ja asukasilta, jossa ideoitiin työryhmissä Muuruveden palveluiden, luomun ja tarinoiden ympärillä. Illassa oli noin 30 osallistujaa.

Muuruvedellä toimivan Savon koulutuskuntayhtymän toimipaikka on lopettamassa toimintaansa keväällä 2019. Muuruveden ydinryhmä on asettanut tavoitteekseen Sakky:n tilojen tilanteen ja mahdollisuuksien selvittämisen. Kyläläisten tahtotila on, että tiloille löytyisi uudenlaista käyttöä. Toiveena on saada nimetty Sakky:n edustaja ydinryhmän jäseneksi.

Toukokuussa järjestettiin yrittäjäilta yhteistyössä oppilaitoksen ja Juankosken Yrittäjien kanssa. Tilaisuudessa oli myös Kuopion kaupungin yrityspalvelun edustaja. Tilaisuuden aikana päästiin tutustumaan tiloihin ja vaihdettiin ajatuksia. Mukana oli parikymmentä osallistujaa. Kuvia Facebookissa

Kevään ajan ydinryhmätoimintaa eteenpäin on vienyt joukko vapaaehtoistoimijoita. Juankosken pitäjäraati haki keväällä yhdessä Vehmersalmen pitäjäraadin kanssa kehittämisrahalla palkattavaksi yhteistyökoordinaattoria viemään Kuopion kaupungin työntekijänä Kirkonkylät palvelukeskuksina -hankkeen toimintaa kaupungin sisällä eteenpäin. Päätöksenteko ja rekrytointiprosessi ottivat oman aikansa, mutta vihdoin toukokuun loppupuolella yhteistyökoordinaattori aloitti työnsä.

Kuopion kaupungin aluekoordinaattorin ja yhteistyökoordinaattorin kanssa on pohdittu ratkaisuja kesäkuussa siihen, miten hankesuunnitelman mukaista eri sektoreiden välistä kumppanuutta voitaisiin kehittää Kuopion pilottialueilla. Kansalaistoiminnan yksikkö/koordinaattorit miettivät vaihtoehtoja ja tekevät niistä esityksen hankkeelle elokuussa.

Teksti päivitetty 15.6.2018
 

30.1.2018  Pitäjäraadin kokous, hankkeen esittäytyminen

14.3.2018 Muuruveden asukas- ja kyläilta, ideariihet

22.3.2018 Koillis-Savo: Ideariihessä puitiin kylän kehittämistä

13.4.2018 Ydinryhmän kokous

22.5.2018 Yrittäjäilta

12.6.2018 Ydinryhmän kokous

 

 

 

 

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile