Muuruvesi

Joulukuu 2018 - kevätkausi 2019:

12.2.2019 Hankkeiden ja kylän edustajien tapaaminen. Toimijat Muuruvedellä ovat aktiivisia hankkeisiin päin ja näin mukana monessa. Paikallisten ja Kuopion kaupungin edustajan lisäksi tapaamisessa oli mukana edustajat seuraavista hankkeista: Tarjoomo, Vihtori, Ikäihmiset kiinni lähiyhteisöön, Four Seasons Derby, KuoHuLab ja Kirkonkylät palvelukeskuksina. Hankkeiden tavoitteet ja toiminnot tukevat monessa kohtaa toisiaan, joten yhteistyötä todellakin kannattaa tiivistää. Yhteistä toimintaa suunniteltiinkin tulevaksi. Illan lopuksi kalenterit viuhuivat ja puheensorina oli vilkasta, joten luultavasti tilaisuudessa saatiin sovittua vielä monta muutakin yhteistyön paikkaa, kuin yksi isompi yhteinen tekeminen.

 


Aikaisemmat:

Tammi - heinäkuu 2018:

Muuruveden pilotti käynnistyi tammikuun 2018 lopulla, kun hanke esittäytyi Muuruveden pilottia hakeneen Juankosken pitäjäraadin kokouksessa. Muuruveden ydinryhmä on muotoutunut kevään aikana ja sen jäseninä on paikallisia pitäjäraadin, yhdistysten ja yritysten edustajia. Ydinryhmän puheenjohtaja on Juankosken pitäjäraadin jäsen.

Maaliskuussa pidettiin kylä- ja asukasilta, jossa ideoitiin työryhmissä Muuruveden palveluiden, luomun ja tarinoiden ympärillä. Illassa oli noin 30 osallistujaa.

Muuruvedellä toimivan Savon koulutuskuntayhtymän toimipaikka on lopettamassa toimintaansa keväällä 2019. Muuruveden ydinryhmä on asettanut tavoitteekseen Sakky:n tilojen tilanteen ja mahdollisuuksien selvittämisen. Kyläläisten tahtotila on, että tiloille löytyisi uudenlaista käyttöä. Toiveena on saada nimetty Sakky:n edustaja ydinryhmän jäseneksi.

Toukokuussa järjestettiin yrittäjäilta yhteistyössä oppilaitoksen ja Juankosken Yrittäjien kanssa. Tilaisuudessa oli myös Kuopion kaupungin yrityspalvelun edustaja. Tilaisuuden aikana päästiin tutustumaan tiloihin ja vaihdettiin ajatuksia. Mukana oli parikymmentä osallistujaa. Kuvia Facebookissa

Kevään ajan ydinryhmätoimintaa eteenpäin vei joukko vapaaehtoistoimijoita. Juankosken pitäjäraati haki keväällä yhdessä Vehmersalmen pitäjäraadin kanssa kehittämisrahalla palkattavaksi yhteistyökoordinaattoria viemään Kuopion kaupungin työntekijänä Kirkonkylät palvelukeskuksina -hankkeen toimintaa kaupungin sisällä eteenpäin. Päätöksenteko ja rekrytointiprosessi ottivat oman aikansa, mutta vihdoin toukokuun loppupuolella yhteistyökoordinaattori aloitti työnsä.

Kuopion kaupungin aluekoordinaattorin ja yhteistyökoordinaattorin kanssa pohdittiin ratkaisuja kesäkuussa siihen, miten hankesuunnitelman mukaista eri sektoreiden välistä kumppanuutta voitaisiin kehittää Kuopion pilottialueilla. Kansalaistoiminnan yksikkö/koordinaattorit miettivät vaihtoehtoja ja tekivät niistä esityksen hankkeelle elokuussa.

30.1.2018  Pitäjäraadin kokous, hankkeen esittäytyminen

14.3.2018 Muuruveden asukas- ja kyläilta, ideariihet

22.3.2018 Koillis-Savo: Ideariihessä puitiin kylän kehittämistä

13.4.2018 Ydinryhmän kokous

22.5.2018 Yrittäjäilta

12.6.2018 Ydinryhmän kokous

Elo - marraskuu 2018:

Kuopion kaupungin aluekoordinaattori ja yhteistyökoordinaattori esittivät elokuussa, että Kuopion pilottien tueksi muodostetaan yksi yhteinen ydinryhmä. Ydinryhmään kaupunki nimesi edustajat kansalaistoiminnan yksiköstä, tilakeskuksesta, nuoriso-, kotihoito- ja elinkeinopalveluista. Lisäksi ydinryhmään kutsuttiin edustaja Savon koulutuskuntayhtymästä ja jokaiselta Kuopion pilottialueelta.

Ydinryhmä kokoontui heinä-syyskuussa kolme kertaa. Elokuun ja syyskuun kokouksissa oli mukana KuoHuLab -hankkeen edustajia, joiden kanssa suunniteltiin yhteistyössä Muuruveden syysmarkkinoita, jotka polkaistiin pystyyn melkoisen nopealla aikataululla. Kyläyhdistyksen edustajat tekivät paljon töitä myyjien saamiseksi paikalle. Markkinoinnin tuki tuli Kuopion kaupungilta ja KKP-hankkeelta.

Markkinat pidettiin Savon ammattiopistolla syyskuun puolivälissä. Myyjiä oli tullut kauempaakin ja tarjolla oli sellaisia tuotteita, joita ei jatkuvasti ole Muuruveden kylällä tarjolla. Erityisesti hampurilais- ja vohvelimyyntiin oli koko ajan jonoa. Sekä myyjiltä että asiakkailta tuli myönteistä palautetta päivästä. Alun perin ajatuksena oli, että päivän aikana olisi ollut mahdollista tutustua ammattiopiston tyhjiksi jääneisiin/jääviin tiloihin. Tämä ei kuitenkaan toteutunut. 

Lokakuun lopulla kumppanuuspöydässä ammattiopistolla pohdittiin tilojen kohtaloa, kun opetus ensi kesänä Muuruvedellä on loppumassa. Kiinteistöt ovat aikanaan tulossa myyntiin, mutta kaikenlaisille avauksille ollaan nyt avoimia ja valmiina neuvottelemaan kiinteistöjen omistajan, Savon koulutuskuntayhtymän puolelta. Kyläläiset ovat ideoineet erilaisia mahdollisuuksia, mihin tiloja ja aluetta voisi käyttää. Kuultiin, että myös vuokraaminen voi olla mahdollista. Edelleen jäi pohdintaan, mistä toimijat?

Marraskuussa ydinryhmän kokouksessa käytiin läpi syysmarkkinoita ja saatiin todeta, että nopealla aikataululla järjestetty tapahtuma onnistui hyvin. Muuruvesi on aktiivinen kylä, jossä toimii tällä hetkellä useita hankkeita. Päätettiin järjestää alkuvuodesta 2019 tapaaminen, johon kutsutaan saman pöydän ääreen kyläyhdistyksen ja eri hankkeiden edustajia etsimään yhteisen tekemisen paikkoja.

14.8.2018 Ydinryhmän kokous

6.9.2018 Ydinryhmän kokous

15.9.2018 Muuruveden syysmarkkinat Savon ammattiopiston sisä- ja ulkotiloissa. Lue juttu ja katso kuvat täällä

20.9.2018 Juttu Muuruveden syysmarkkinoista Koillis-Savossa.
Lue juttu

30.10.2018 Kumppanuuspöytä ammattiopistolla 

23.11.2018 Ydinryhmän kokous

 

 

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile