Vehmersalmi

Syksy 2018:

23.8.2018 Ydinryhmän kokous

3.10.2018 Ydinryhmän kokous

19.11.2018 Ydinryhmän kokouksessa Vehmersalmella laitettiin nyt kirjan kannet kiinni hankkeelle määritellyn alkuperäisen tavoitteen osalta. Kirnumäen kiinteistö jää edelleen uinumaan. Sopivia toimijaehdokkaita ei loppujen lopuksi ole löytynyt, kun kiinteistön ylläpitokulut ovat isot ja alustavasti kaavaillut toiminnat olisivat vaatineet mittavia investointeja. Hankkeen loppuaikana selvitellään, onko Vehmersalmella tarvetta ja kiinnostusta osuuskunnan perustamiseen. Kevätpuolella tavoitteena on myös koostaa kumppanuuspöytä asukastuvan toiminnan kehittämiseen.

 

Kevät 2018:

Vehmersalmen pilotissa työskentely lähti käyntiin vauhdilla tammikuussa. Vehmersalmen kaupunginosayhdistyksen oma hanke oli päättymässä tammikuun lopussa ja paikallista pohjatyötä toimintaan oli olemassa tuoreeltaan. Pilottia luotsaa eteenpäin Vehmersalmen pitäjäraati, joka on valinnut Kirkonkylät palvelukeskuksina -hankkeen ydinryhmään kolme asukkaiden edustajaa.

Tammikuussa pidettiin pitäjäraadin asukkaiden suunnittelu- ja kuulemiskokous, jossa Kirkonkylät palvelukeskuksina -hanke toteutti palvelupajan. Iltaan osallistui reilut 30 vakituista ja vapaa-ajan asukasta, joiden kautta myös kaupungin luottamushenkilöiden, yhdistysten ja yritysten edustusta. Paikalla oli myös kaupungin aluekoordinaattori. Tilaisuuden henki oli innostunut ja positiivinen. Illan aikana saatiin 46 kappaletta kehittämisideoita. Lue lisää

Vehmersalmen pitäjäraati teki palvelupajan pohjalta toimintasuunnitelmansa. Kirkonkylät palvelukeskuksina -hanke linkittyy toimintasuunnitelmaan siten, että on lähdetty selvittämään Kuopion kaupungin omistaman Kirnumäen entisen vuodeosaston tilojen käyttöönottoa ja sen mahdollisuuksia palveluiden järjestämisessä.

Maaliskuussa järjestettiin tapaaminen ja tiloihin tutustuminen Kirnumäellä ja paikalla oli kaupungin tilakeskukselta toimitilajohtaja ja muita viranhaltijoita sekä pitäjäraadin edustajia. Kuvia Facebookissa

Kevään aikana on kuulutettu useammassa yhteydessä sekä paikan päällä tilaisuuksissa Vehmersalmella että paikallislehden ja myös sosiaalisen median kautta Kirnumäestä kiinnostuneita toimijoita mukaan. Viestinä on ollut, että kaivataan alustavasti kiinnostuneita, joiden kanssa toimintaa ja rahoitusta voisi tarkemmin lähteä selvittämään. Yhteisen pöydän ääreen löytyi kevään mittaan yksi kiinnostunut, jonka kanssa on järjestetty tapaaminen kaupungin yrityspalvelun kanssa. Tätä kirjoittaessa myös toinen taho juuri tuonut esiin kiinnostuksensa.

Haasteena Kuopion kaupungin osalta on ollut, että ydinryhmätoimintaa eteenpäin on vienyt joukko vapaaehtoistoimijoita. Kumppanuuden kautta yhdessä eteenpäin vietävä toimintamalli ei ole vielä käynnistynyt. Kaupungin eri toimialojen edustajia ei ole saatu saman pöydän ääreen keskustelemaan  koordinoivan yhteyshenkilön puuttuessa kaupungin osalta.

Vehmersalmen pitäjäraati haki keväällä yhdessä Juankosken pitäjäraadin kanssa kehittämisrahalla palkattavaksi yhteistyökoordinaattoria viemään Kuopion kaupungin työntekijänä Kirkonkylät palvelukeskuksina -hankkeen toimintaa kaupungin sisällä eteenpäin. Päätöksenteko ja rekrytointiprosessi ottivat oman aikansa, mutta vihdoin toukokuun loppupuolella yhteistyökoordinaattori aloitti työnsä. Hän on tavannut kaupungin tilakeskuksen edustajia ja tehnyt tarkempia selvityksiä Kirnumäen kiinteistöstä ja sen ylläpitokustannuksista.

Kuopion kaupungin aluekoordinaattorin ja yhteistyökoordinaattorin kanssa on pohdittu ratkaisuja kesäkuussa siihen, miten hankesuunnitelman mukaista eri sektoreiden välistä kumppanuutta voitaisiin kehittää Kuopion pilottialueilla. Kansalaistoiminnan yksikkö/koordinaattorit miettivät vaihtoehtoja ja tekevät niistä esityksen hankkeelle elokuussa.

Teksti päivitetty 15.6.2018

 

10.1.2018  Pitäjäraadin kokous, hanke-esittely

17.1.2018 Pitäjäraadin asukkaiden kuulemiskokous, Palvelupaja

23.1.2018 Soisalon seutu: Tekemisen meininkiä. Kehittämisilta sai väkeä liikkeelle ja osallistumaan.

7.2.2018 Ydinryhmän kokous

8.3.2018 Kuopion kaupungin tilakeskuksen, pitäjäraadin ja ydinryhmän tapaaminen Kirnumäellä. 

20.3.2018 Soisalon seutu: Kirnumäki uuden edessä

22.3.2018 Palaveri Kuopion kaupungin yrityspalvelun kanssa

28.3.2018 Ydinryhmän kokous

4.4.2018 Kuopion kaupungin asukasilta, jossa kaupunginjohtaja mukana. Tilaisuudessa myös Kirkonkylät palvelukeskuksina -hankkeen puheenvuoro

18.4.2018 Ydinryhmän kokous

3.5.2018 Kaupunginosayhdistys Vehmersalmi ry:n kevätkokous ja yhdistysilta. Tilaisuudessa myös Kirkonkylät palvelukeskuksina -hankkeen puheenvuoro

25.5.2018 Vehmeriläinen, s. 3: Herääkö Kirnumäki uuteen eloon?

11.6.2018 Ydinryhmän kokous

 

 

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile