Osallistun, perehdyn, vaikutan

Nuorten ja päättäjien välinen vuorovaikutus on tärkeää pienten maaseutukuntiemme elinvoiman säilyttämiseksi. Sitä tukemalla tehdään tulevaisuustyötä ja mm. tuetaan nuorten kiinnittymistä paikkakuntaan ja sen yhteisöihin. Kaikki lähtee kohtaamisesta ja aidosta halusta kehittää yhdessä, ja sitähän me teemme entistä intensiivisemmin pienen hankerahoituksen tuomalla lisäboostilla! 

Hankkeella Osallistun, Perehdyn ja Vaikutan lisätään päättäjien ja kuntiemme nuorten keskinäistä vuorovaikutusta. Jelpimme kuntien nuoria, luottamushenkilöitä, asiantuntijoita sekä nuorisotoimijoita erilaisten yhteisten kohtaamisten järjestämisessä ja nuorisovaltuustotoiminnan käynnistämisessä ja kehittämisessä.

Hankkeen pääkohderyhmänä ovat alueen 13-18 -vuotiaat nuoret. Lisäksi hankkeen kohderyhmään kuuluvat kuntien luottamushenkilöt, asiantuntijat ja nuorisotyöntekijät.

Hankkeen toimenpiteet lyhyesti:

Kuntakohtainen toiminta käynnistyy loka-marraskuun aikana Kohtaamo- tapahtumilla, jossa yhteistyö ja vuoropuhelu käynnistetään. Myöhemmin luvassa on mm.  alueen nuorisovaltuustojen ja päättäjien yhteinen Tuupataan yhdessä 24h -kehittämisleiri, varjovaltuusto -simuloinnit ja pääsevätpä nuoret hieman virkamiehiä ja päättäjiä varjostamaankin vuoden 2019 aikana!

Tätä tavoittelemme:

Hankkeen työntekijöiden sparraamana nuoret ovat puhaltaneet vahvaa me-henkeä nuorisovaltuustojen yhteistoiminnalle ja saaneet lisärohkaisua vaikuttamiseen sekä kuntatason että maakunnalliseen nuorisovaltuustotyöhön. Lisäksi nuorisopolitiikan yhteys kunnan päätöksentekoon läpileikkaavana teemana on kirkastunut päättäjille.

Rahoitusta hankkeelle saatiin Erasmus+ Youth in Action ohjelmasta.

Hankkeen työntekijät:

Hanna-Kaisa Kankkunen (Leppävirta ja Varkaus) p. 050 567 6300

Aapeli Rytkönen (Suonenjoki ja Rautalampi, erityisesti nuorisovaltuustotoiminnan kehittäminen) p. 045 841 3580

Sanna Kauvosaari (Tervo ja Vesanto, hankkeen kokonaishallinnointi) p. 040 532 5310

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@mansikkary.fi

Hanketta toteutetaan Mansikka ry:n jäsenkuntien (Suonenjoki, Tervo, Vesanto, Rautalampi, Leppävirta ja Varkaus) alueella vuoden 2019 loppuun. 

Kuva: Maaseutuverkosto 

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile