Mansikka-Hillo

​Mansikka-Hillot on jaettu!

​Mansikka-Hillo -tukeen varatut rahat on jaettu helmikuun 2018 rahoitushaussa. Rahoituspäätöksistä on ilmoitettu rahoitusta hakeneille yrittäjille.

Mansikka-Hillo on Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n oma rahoitusväline mikroyritysten pienille kehittämis- ja investointihankkeille. Tukea myönnetään yritysten pieniin kehittämis- ja investointihankkeisiin, joiden avulla yritys kehittää liiketoimintaansa. Tuki sopii aloittavalle tai jo toiminnassa olevalle yritykselle esimerkiksi tuotekehitys- tai markkinointikokeilujen toteuttamiseen, investointeihin sekä koulutukseen joka tukee yrittäjyyttä. Tukea ei myönnetä yrityksen perustoimintaan. Tukea on varattu rajoitettu määrä, tukihakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

 

Mitä tuetaan?

Investointeja

  • tuki 50 % (arvonlisäverottomista kustannuksista)
  • tuen suuruus on 500-2000 euroa
  • pienet investointitoimet, kuten kone- ja/tai laitehankinnat sekä aineettomat investoinnit kuten ohjelmistoleasingit

Kehittämistä

  • tuki 70 % (arvonlisäverottomista kustannuksista)
  • tuen suuruus on 500-2000 euroa
  • pienet kehittämistoimet, jotka liittyvät yrityksen perustamistoimenpiteisiin, markkinointiin (ei lehti-ilmoitukset tms.), koulutukseen tai tuotekehitykseen.

Kuka voi hakea?

Mansikka-Hillo -rahoitusta voivat hakea yritykset jotka ovat Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n jäseniä (jäsenhakemus tulee olla tehtynä ennen kuin tukea voidaan maksaa, hakemuslomake löytyy vasemman palkin "Hakulomake" -kohdasta . Mansikka ry:n jäsenmaksu on yrityksiltä 25 €/vuosi.  Yrityksen kotipaikka tai toimipiste tulee olla Mansikka ry:n toiminta-alueelta (Suonenjoki, Rautalampi, Vesanto, Tervo, Leppävirta, Varkaus) ja projekti tulee toteuttaa alueella. Jos kiinteää toimipaikkaa ei ole, yrittäjän tulee asua Mansikka ry:n toiminta-alueella. Tukea voivat hakea pääsääntöisesti alle 5 htv työllistävät yritykset; aloittavat ja toimivat. Tukea hakevan tulee nimetä projektille vastuuhenkilö tai yhteyshenkilö

Miten haetaan? Hakemisen ehdot

Haun avauduttua erillisiä hakuaikoja ei ole; tukea on varattu rajoitettu määrä, hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Raha on käytettävä siihen projektiin, mihin se on haettu. Samaan projektiin ei voi hakea tukea monta kertaa eikä siihen saa kohdistua muuta julkista tukea (ns. tuplarahoitus). Mahdollisista muutoksista tulee ilmoittaa etukäteen Mansikan toimistolle. Ei myönnetä korvausinvestointeihin, eikä yrityksen perustoimintaan. Yrittäjän omat palkkakulut, päivärahat ja kilometrikulut jäävät tuen ulkopuolelle. Ei myönnetä takautuvasti ennen hakemuksen jättämistä toteutuneelle projektille. Toiminnan voi kuitenkin aloittaa omalla riskillä, kun hakemus on jätetty käsittelyyn Mansikka ry:lle. Toimenpide on aloitettava 3kk:n sisällä tuen myöntämisestä ja saatettava loppuun 31.12.2018 mennessä. Mansikka ry varaa itselleen täyden oikeuden hyväksyä tai hylätä Mansikka-Hillo -hakemus.

Tuen maksatus

Mansikka ry arvioi hankkeen toteutuskelpoisuuden ja tekee hakemukseen myönteisen/kielteisen rahoituspäätöksen n. kolmen viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Tuki on harkinnanvaraista, eikä tehdystä tukipäätöksestä voi valittaa. Jäsenyyshakemus Mansikka ry:n jäsenyydestä tulee olla jätettynä ennen kuin tuki maksetaan.

Loppuraportoinnin yhteydessä hakija toimittaa kuittikopiot tehdyistä hankinnoista Mansikka ry:lle. Mikäli jostain hankinnasta ei ole saatavissa erityisestä syystä kuittia niin hankinta tulee perustella kirjallisella selvityksellä.

Hakijan tulee palauttaa käyttämättä jäänyt osuus rahoituksesta. Jos projekti toteutuu kustannusarvioltaan suurempana kuin sitä on haettu, niin tuki ei kuitenkaan kasva päätöksessä myönnetystä summasta. Jos projekti peruuntuu kokonaan, on rahoitus palautettava kokonaisuudessaan

 

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile