26.06.2019

Leader-rahoitusta investointeihin ja uusien tuotteiden markkinointiin

Kehittämisyhdistys Mansikka ry myönsi hieman yli 8300 euroa investointitukea Action Leppävirta -yritykselle. Investointitukea yritys käyttää palvelujen tarjoamisessa tarvittaviin hankintoihin. Action Leppävirta on maaliskuussa 2019 perustettu ohjelmapalveluja tuottava yritys. Palveluihin kuuluvat mm. ohjatut paintball-pelit, ohjatut sup-lautailupaketit, tyky- ja virkistyspäivät esimerkiksi farmiolympialaisten merkeissä. Hanke edistää uuden yritystoiminnan syntymistä, monipuolistaa maaseudun elinkeinotoimintaa ja tukee maaseudun uusia palvelutuotannon muotoja.

Elsor Oy:lle Suonenjoelta myönnettiin perustamistuen kokeilurahaa hieman yli 2600 euroa. Kokeilurahalla yritys toteuttaa messumatkan Soulin Led-messuille sekä aloittaa uusien tuotteiden markkinoinnin. Messumatkan tavoitteena löytää uusia yhteistyökumppaneita sekä komponenttien toimittajia tuotekehitystä varten. Elsor oy on vuonna 2001 perustettu led-valaisimien tuotantoon erikoistunut yritys. Yritys aikoo laajentaa toimintaansa lyhyen aaltopituuden ledejä hyödyntävien laitteiden valmistukseen.

Hallituksen perusteluissa hanke edistää uuden yritystoiminnan syntymistä, monipuolistaa maaseudun elinkeinotoimintaa sekä tukee innovaatioiden syntymistä. Hankkeen tavoitteena on työllistää kokopäiväisesti yksi työntekijä tulevaisuudessa.

Lisätietoja, Kehittämisyhdistys Mansikka ry, vs. toiminnanjohtaja Kirsi Manninen, 045 131 5077, kirsi.manninen(at)mansikkary.fi