02.10.2019

Uusi hanke selvittää liikennepalveluiden tilaa harvaan asutulla maaseudulla

Kehittämisyhdistys Mansikka toteuttaa hankkeen, jossa selvitetään liikennepalveluiden tilannetta harvaan asutulla maaseudulla. Hanke toteutetaan Rautalammin, Tervon ja Vesannon kunnissa ajalla 1.11.2019 - 30.4.2020. Puolivuotisen hankkeen kokonaiskustannukset ovat 37 500 euroa, josta ELY-keskus rahoittaa kymmenen prosenttia. Hanketyöntekijäksi valittiin Simo Rautiainen.

Hankkeessa selvitetään liikennepalvelujen kokonaisuus sekä nykytila. Lisäksi kootaan tietoa liikennepalvelulain sekä Kela-kilpailutuksen maaseutuvaikutuksista ja tehdään ehdotuksia jatkotoimenpiteiksi. Tuloksia hyödynnetään kuntien ja toimijoiden kehitystyön sekä uudenlaisten toimintamallien suunnittelussa ja suuntaamisessa sekä pilottien ja kokeiluiden suunnittelussa. Pitkän tähtäimen tavoitteena on parantaa liikennepalvelujen saatavuutta harvaan asutulla maaseudulla, sekä pysäyttää kuntien liikennepalveluiden kustannusten kasvu.

Mansikan hallitus päätti hankkeesta kokouksessaan 2. lokakuuta.

Lisätietoja, Kehittämisyhdistys Mansikka ry, vs. toiminnanjohtaja Kirsi Manninen, 045 131 5077, kirsi.manninen(at)mansikkary.fi