Ajankohtaista

30.10.2019

KN Metal & Service Oy:lle Vuoden Leader-teko palkinto

Aleksi Korhonen (kesk.) vastaanotti Leader-palkinnon hallituksen jäseniltä Antti Tulilalta ja Noora Räsäseltä. Kuva: Jaana Paananen.

Aleksi säätää sorvia, jonka hankintaan yritys sai Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n myöntämää investointitukea. Kuva: Jaana Rissanen

 

Kehittämisyhdistys Mansikka ry palkitsi Vuoden Leader-teko palkinnolla 25-vuotiaan yrittäjä Aleksi Korhosen KN Metal & Service Oy:stä Suonenjoelta. Yritys on hieno esimerkki nuoren ammattilaisen perustamasta yrityksestä, jonka toiminta on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Investointien avulla yritys on täydentänyt alueen palvelutarjontaa ja luonut työpaikkoja. Palkinto luovutettiin 30. lokakuuta Maatinki-tapahtumassa Leppävirralla.

KN Metal & Service Oy on erikoistunut hydraulisylintereiden korjaukseen ja huoltoon. Monipuolisten metallitöiden lisäksi yritys tekee maa- ja metsätalouskoneiden korjauksia ja teollisuuslaitosten huoltotöitä. Yritys on perustettu tämän vuoden helmikuussa ja sen toimitilat sijaitsevat Suonenjoen Kutumäessä. Aleksi Korhosen lisäksi yrityksessä työskentelee kuopiolainen kunnossapitoasentaja Sami Kärkkäinen.

Rohkeasti yrittäjäksi

Aleksin harrastukset ovat aina olleet koneiden ja laitteiden parissa, ammattikoulussa hän suoritti hitsauksen ja koneistuksen opinnot. Yrittäjyys oli ollut joskus ajatuksissa, mutta aiempaa kokemusta yrittäjyydestä ei ollut. -Silloinen työnantaja lopetti korjaamotoimintansa. Siitä se ajatus yrittäjyydestä lähti, että on mentävä rohkeasti vain eteenpäin, kertoo Korhonen.

Ja rohkeutta hänellä on riittänytkin, sillä aloittava yritys joutui heti alkuun investoimaan kaikki tarvittavat koneet ja käsityökalut sekä vuokraamaan toimitilat. Entinen sikala, sittemmin autopurkaamo ja -korjaamo toimii nyt metallipajana. Siellä on mm. sorvit, jyrsinkone ja hitsauslaitteet. Sorvin ja sahan hankintaan yritys sai Kehittämisyhdistys Mansikan myöntämää investointitukea.

- Yrityksen aivan jo alkutaipaleella oli pakko tehdä isoja investointeja koneisiin, koska ilman niitä tai huonoilla koneilla ei voi töitä tehdä, kertoo Aleksi ja jatkaa: -Investointituki tuli tarpeeseen. Sen haku oli itse asiassa aika helppoa, tietoa ja ohjeita sekä neuvontaa oli hyvin saatavissa.

Taloudelliset ratkaisut ja joustava palvelu

Tällä hetkellä KN Metal & Service Oy:llä asiakkaita on mm. Varkaudessa, Kuopiossa, Vesannolla ja Suonenjoella. Yrityksessä ollaan valmiita liikkumaan asiakkaan luo tarpeen mukaan, eikä kunta- tai maakuntarajoja ole piirrelty. Hydrauliikkasylintereiden korjaaminen ja huolto on erikoisosaamista, joka tuo asiakkaille taloudellista hyötyä.

-Yrityksemme yksi vahvuus on siinä, että tarjoamme taloudellisen ratkaisun. Hydrauliikkasylintereiden korjaaminen on luonnollisesti edullisempaa kuin uuden sylinterin hankkiminen ja huoltamalla niitä pidetään kunnossa pidempään, Korhonen kertoo ja jatkaa: -Toiseksi, pyrimme aina mahdollisimman nopeaan aikatauluun, jolloin yritys pääsee jatkamaan omaa toimintaansa mahdollisimman nopeasti. Meillä on valmius liikkumiseen, joten pääsemme tarvittaessa paikan päälle.

Tavoitteena maltillinen kasvu

Korhonen on tyytyväinen kuluvaan vuoteen. Kesällä tehtiin mm. Iisveden Metsä Oy:n huoltoja ja muitakin töitä on riittänyt. Tulevaisuuden Korhonen näkee valoisana ja suunnitelmia on: -Teollisuuden kunnossapitopuolelta olisi tavoitteena saada lisää vakioasiakkaita ja lisätä liikevaihtoa. Toiveissa olisi myös työllistää vuoden päästä yksi työntekijä lisää.

KN Metal & Service Oy:ssä työskentelee myös kunnossapitoasentaja Sami Kärkkäinen.

Teksti ja kuvat: Jaana Rissanen
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile