08.01.2020

Mansikalle 600 000 euroa lisärahaa alueen kehittämiseen

Maa- ja metsätalousministeriö myönsi Kehittämisyhdistys Mansikka ry:lle 600 000 euroa lisärahoitusta yritys- ja kehittämishankkeisiin toisen kierroksen lisämäärärahan kehystarkistuksessa. Maa- ja metsätalousministeriön lisäkehyksen jakoperusteena olivat hakijan vaikuttavat tulokset alueellisen strategian toteuttamisessa, työn laadun parantaminen ja hyvä edistyminen.

Mansikan toiminnanjohtaja Kirsi Manninen on lisärahoituksesta mielissään ja kannustaa erityisesti yrityksiä viemään kehittämisideoitaan reippaasti eteenpäin: -Yrittäjien kannattaa ottaa yhteyttä oman kehittämisidean tiimoilta pikimmiten, sillä tämän ohjelmakauden rahoitusta jaetaan vuoden 2020 loppuun.

Mansikka tukee myös yhdistysten ja muiden yleishyödyllisten yhteisöjen kehittämishankkeita.
-Mansikan hallituksen linjauksen mukaisesti tänä vuonna yleishyödyllistä rahoitusta ohjataan harrastusvälineiden hankintaan ja kansainvälisyyden kehittämiseen, Manninen kertoo.

Lisäkehystä yritys- ja kehittämishankkeisiin haki ja sitä osoitettiin kaikkiaan 47 Leader-ryhmälle. Lisäkehystä oli jaettavana kaikkiaan 12 miljoonaa euroa. Maa- ja metsätalousministeriön kehystarkistuksen tavoitteena on lisätä Leader-toiminnan vaikuttavuutta entisestään.

Lisätietoja:

Kehittämisyhdistys Mansikka ry, toiminnanjohtaja Kirsi Manninen, 045 1315077, kirsi.manninen(at)mansikkary.fi

Maa- ja metsätalousministeriö, erityisasiantuntija Laura Jänis, 02951 62090, laura.janis(at)mmm.fi