13.02.2020

Mansikalta yli puoli miljoonaa euroa alueen kehittämisideoille

Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n hallitus kokoontui keskiviikkona 12. helmikuuta ja päätti kaikkiaan 585 160 euron myöntämisestä alueen kehittämisideoille.

Rahoitusta harrastusvälineisiin ja kansainvälistymiseen

Kehittämisyhdistys Mansikka ry rahoittaa tänä vuonna yhdistysten ja muiden yleishyödyllisten yhteisöjen harrastusvälineiden hankintaa ja kansainvälisen yhteistyön edistämistä yhteensä 300 000 eurolla.

Tuella voidaan hankkia harrastusvälineitä pitkäaikaiseen yhteiseen käyttöön. Hankintoja voivat olla esim. erilaiset urheilu- ja liikuntavälineet, musiikkisoittimet, kaukoputket tms. erityisharrastusvälineet. Tuen suuruus on 1000–10 000 euroa ja tukea voidaan myöntää 75 prosenttia kokonaiskustannuksista. Harrastusvälineiden hankinta -teemahankkeen hakuaika on 17.2.–31.3. Hankinnat on toteutettava vuoden 2020 loppuun mennessä. Harrastusvälineisiin on jaossa kaikkiaan 120 000 euroa.

Kansainvälisen yhteistyön edistäminen -teemahankkeessa edistetään yhdistysten ja muiden yhteisöjen kansainvälistä yhteistyötä rahoittamalla opintomatkoja Eurooppaan. Opintomatkan tarkoitus on tutustua kohdemaan yhdistysten seuratoimintaan ja pohtia mahdollista yhteistyötä. Tuen määrä on 1000 – 8000 euroa ja sitä voidaan myöntää 80 prosenttia kokonaiskustannuksista. Rahoitusta voi hakea ajalla 17.2.–15.5.2020 ja matkoja voi tehdä heinäkuun loppuun 2021. Opintomatkojen tukemiseen on varattu 180 000 euroa.

Maaseutuasumiseen kehitetään uusia ratkaisuja

Kehittämisyhdistys Mansikka ry myönsi 140 000 euroa Vesannolla ja Leppävirralla toteutettavaan Maaseudun uudet asumisratkaisut (MASU) -hankkeeseen. Tavoitteena on suunnitella, kokeilla ja arvioida maaseutuasumiseen liittyviä erilaisia asumisratkaisuja ja siihen liittyvää viestintää. Nyt tarkoitus on kehittää kahteen erilaiseen maaseutuympäristöön sopivia uudenlaisia asumisratkaisuja. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 175 000 euroa, josta kuntien rahoitusosuus on 35 000 euroa.

Lähipalvelujen kehittämiseen ja yrittäjyyskasvatukseen 128 000 euroa

Kehittämisyhdistys Mansikka tukee Kangaslammin kehittämishanketta Varkaudessa 80 000 eurolla. Hankkeessa kehitetään Kangaslammin alueen lähipalveluja olemassa oleviin kylätaloihin yhteistyössä paikallisten yrittäjien ja yhdistysten kanssa. Tavoitteena on säilyttää Kangaslammin alueen elinvoima paikallisia palveluja kehittämällä. Tämän lisäksi edistetään mm. digitaalisten palvelujen käyttöä. Toimenpiteiden toteuttamisessa hyödynnetään kumppanuuspöytää, jossa eri tahot ottavat vastuuta toimenpiteistä. Hankkeen kokonaiskustannus on 100 000 euroa.

Leppävirran kunta on luomassa paikallista toimintamallia nuorten yrittäjyyskasvatukseen. Polku Yrittäjyyteen -hankkeessa lisätään eri toimijoiden osaamista ja työkaluja nuorten yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseen sekä projekteihin. Mansikka myönsi hankkeelle 48 000 euroa. Sen kokonaiskustannukset ovat 60 000 euroa.

Kokeilutukea uuden rakennusmenetelmän kehittämiseen

Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n hallitus myönsi kokeilurahaa 10 000 euroa innovatiivisen rakennusmenetelmän kehittämiseen. Tämän lisäksi myönnettiin investointitukea uusiutuvan energian tuotantoon tarvittavaan kalustoon hieman yli 7000 euroa.

Lisätietoja, Kehittämisyhdistys Mansikka ry, toiminnanjohtaja Kirsi Manninen, 045 131 5077, kirsi.manninen(at)mansikkary.fi