15.05.2020

Uutta potkua matkailun markkinointiin

Pohjois-Savon liitto on myöntänyt Kehittämisyhdistys Mansikka ry:lle EAKR-rahoitusta 51 000 euroa Markkinoinnin ja jakelukanavien kehittäminen matkailuyrityksissä -hankkeen toteuttamiseen. Tavoitteena on parantaa matkailuyritysten toimintaedellytyksiä ja koronakriisistä selviytymistä.

Matkailun kehittämishankkeen taustalla on Mansikan maalikuussa 2020 toteuttama selvitys, jonka mukaan alueen matkailuyrityksistä saatava tieto on hajanaista ja sen saavutettavuudessa on myös parantamista. Kehittämistarpeita on myös palvelujen tuotteistamisessa.

Nyt alkaneessa hankkeessa panostetaan matkailuyrittäjien markkinointiosaamisen ja palvelujen tuotteistamisen kehittämiseen. Tavoitteena on muodostaa uusia palvelukokonaisuuksia sekä tuoteyhdistelmiä, jotka luovat mahdollisuuden sesongin pidentämiseen ja liiketoiminnan kasvattamiseen pitkällä aikavälillä. Myös alueen imago ja tunnettuus paranevat.

Hanke toteutusaika on marraskuun 2020 loppuun. Sen toteuttamiskunnat ovat Keitele, Pielavesi, Rautalampi, Suonenjoki, Tervo ja Vesanto, joista valitaan mukaan 10 – 15 matkailualan yritystä.

Lisätietoja, Kehittämisyhdistys Mansikka ry, projektipäällikkö Seija Korhonen, 050 567 8728, ​seija.korhonen(at)mansikkary.fi