10.06.2020

Mansikan yritystuella uusia palveluja ja tuotteita

Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n hallitus kokoontui tiistaina 9. kesäkuuta ja teki päätökset kaikkiaan lähes 35 000 euron Leader-rahoituksesta yrityksille. Samassa kokouksessa tehtiin linjaus uudesta teemahankkeesta.

Valpas Consulting Oy on toukokuussa 2020 Suonenjoelle perustettu liikkeenjohdon konsultointiin erikoistunut yritys. Valpas Consulting mm. valmentaa ja kouluttaa työkyvyn johtamisessa. Yritys auttaa asiakkaiden henkilöstöhallinnosta vastaavia tunnistamaan ja mittaamaan oman työyhteisönsä uupumusta, sekä poistamaan sen. Kehittämisyhdistys Mansikka ry myönsi yritykselle 22 300 euroa perustamistukea liiketoiminnan alkuvaiheen toimenpiteisiin. Yrityksen tavoitteena on työllistää molemmat osakkaat yritykseen vuonna 2021.

Rantalan tila Suonenjoella on kehittämässä uutta, helppokäyttöistä ruokatuotetta kasvattamastaan ylämaankarjan lihasta. Tavoitteena on tuottaa markkinoille valmis, kypsää ylämaankarjan lihaa sisältävä tuote. Mansikka myönsi yritykselle kokeilurahaa 8100 euroa tuotteen suunnitteluun ja -kehitykseen, sekä pakkauksen ja markkinointimateriaalin suunnitteluun ja koemarkkinointiin. Yrityksen tavoitteena on kasvattaa yrityksen liikevaihtoa ja työntekijämäärää.

Elsor Oy on elektronisten komponenttien valmistukseen erikoistunut yritys Suonenjoelta. Yrityksen toimialaan kuuluu mm. erikois-led-valaisimien suunnittelu ja valmistus konenäköön sekä teollisuuslaitoksiin. Yrityksen asiakkaina ovat konenäkölaitteiden valmistajat ja teollisuuskiinteistöjen omistajat. Mansikka myönsi yritykselle 4500 euroa investointitukea uusien tuotantolaitteiden hankintaan. Investoinnilla yritys kehittää nykyistä tuotantoaan tehokkaammaksi ja kannattavammaksi sekä laajentaa uusien tuotteiden valmistukseen.

Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n hallitus päätti keskeyttää Kansainvälisen yhteistyön edistäminen -teemahankkeen vallitsevan korona-tilanteen vuoksi. Tilalle suunnitellaan yleishyödyllisille toimijoille suunnattu teemahanke, jossa rahoitetaan yleiseen käyttöön tarkoitettujen luonto- ja retkikohteiden rakentamista ja parantamista. Hankkeen sisällöstä ja rahoituksen määrästä sekä hakuehdoista päätetään myöhemmin.

Lisätietoja, toiminnanjohtaja Kirsi Manninen, Kehittämisyhdistys Mansikka ry, 045 131 5077, kirsi.manninen(at)mansikkary.fi