16.11.2017

Mansikalle reilut 300 000€ lisää rahoitusta jaettavaksi alueen kehittämiseen

Maa- ja metsätalousministeriö myönsi Leader-tukiin lisäkehystä ensimmäisessä lisäkehyspotin jaossa 7,379 miljoonaa euroa. Lisäkehystä haki 46 Leader-ryhmää 54:stä yhteensä 25,52 miljoonan euron edestä. Rahoitusta myönnettiin kehystarkistuksen kriteerien perusteella Leader-ryhmille, jotka ovat onnistuneet tähän mennessä parhaiten paikallisen kehittämisstrategian toteuttamisessa.

-Mansikka sai maksimaalisen potin eli 10% alkuperäisestä kehyksestä, mikä on kohdallamme noin 375 000 euroa. Lisäkehys nostaa Mansikan jakaman rahoituksen määrän noin 4 miljoonan euron kuluvalla rahoituskaudella 2014-2020, iloitsee Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n puheenjohtaja Pekka Leskinen.

Mansikan paikallisen kehittämisstrategian mukaisesti myös lisäkehyksestä noin 50% ohjataan yritystukiin ja 50% yleishyödylliseen kehittämiseen. Erityisesti yleishyödyllisellä puolella tukiin on valtavasti kysyntää ja Mansikka on joutunut keskeyttämään tukien käsittelyn 2016 ja 2017 jo keväällä.

-Nyt haussa oleva Yhteiset tilat kuntoon -teemahanke tulee hyvin todennäköisesti käyttämään suuren osan yleishyödylliseen kehittämiseen varatusta rahoituksesta. Runsaiden yhteydenottojen perusteella on todettava, että yhdistysten ja yhteisöjen ylläpitämissä tiloissa on korjausvelkaa ja haettavaksi tulee remonttikokonaisuuksia, Leskinen kertoo.

Seuraavan kerran lisärahaa on jaossa vuosille 2019 ja 2020.