Mansikan alueen kylät

Kaikki alueellamme sijaitsevat toiminnalliset ja toimijoidensa itsensä määrittelemät asukasyhteisöt lasketaan kyliksi. Kyläläisiä yhdistää sijaintiin liittyvä yhteenkuuluvuuden tunne.  Kylätoiminta on kaikista ruohonjuuritasoisinta omaehtoista aluekehitystä, jota eri yhteisöt harjoittavat parhaaksi katsomallaan tavalla.

Pohjois-Savossa kylien edunajajana toimii Pohjois-Savon Kylät ry.

Yhdistyksellä on palveluksessaan kyläasiamies Merja Kaija, p. 045 179 1070, s-posti: pohjoissavonkylat(at)gmail.com

Leppävirta

Leppävirran kunnan alueella toimii useita kylätoimikuntia ja -yhdistyksiä. Leppävirran kunnan sivuille on koottu kyläihmisten yhteystietoja sekä kylien julkaisemat kyläsuunnitelmat.

Kunnan kyläosioon pääset tästä.

Rautalampi

Rautalampeen lasketaan kuuluvaksi seuraavat kylät:

Kerkonkoski (Kerkonkosken Ketterä),  Vaajasalmi, Hankamäki, Myhinpää, Hanhitaipale, Konnekoski, Koipiniemi, Pakarila ja Pukkiharju.

Yhdistysten ja järjestöjen yhteystiedot löytyvät kunnan ylläpitämästä yhdistysrekisteristä.

Suonenjoki

Löydät Suonenjoen kylät Suonenjoen kaupungin sivuilta, joihin pääset tutustumaan tästä.

Tervo

Tervon kylien yhteystiedot löytyvät tästä.

Tervoon kuuluvat seuraavat kylät: Hautolahti, Hyvölä, Koivujärvi, Utrianlahti ja Talluskylä.

Varkaus

Vesanto

Löydät Vesannon kylätoimikunnat tämän linkin takaa.