Kenelle, miten, paljonko?

Leader- hankerahoitusta voivat hakea rekisteröidyt yhdistykset, julkisyhteisöt, säätiöt, osuuskunnat ja yritykset.

Hakeminen tapahtuu pääsääntöisesti sähköisesti Hyrrä-palvelussa.  Hyrrä-verkkopalveluun pääsemiseen tarvitaan Katso-tunniste.  Kaikki Hyrrän ja linkit löytyvät Ruokaviston nettisivulta https://hyrra.ruokavirasto.fi .

Leader-toimintaryhmät voivat rahoittaa hankkeita, joissa julkisen rahoituksen myönnettävä vähimmäismäärä on 5000 euroa ja enimmäismäärä 180 000 euroa (poikkeuksena Leader-ryhmän hallinnoima teemahanke, jossa voidaan rahoittaa alle 5000 euron toimenpiteitä)

Pohjois-Savon Leader-ryhmät ovat päättäneet luoda yhtenäiset käytännöt rahoitettavien hankkeiden valintaan ja tukitasoihin ohjelmakaudella 2014–2020. Yhdenmukaiset käytännöt selventävät rahoituspäätösten tekemistä ja turvaavat toimijoiden alueellisen tasapuolisuuden. Paperiin pääset tutustumaan tästä.

Tukitasoina käytetään pääasiassa seuraavia:

  1. Yritystuet

- investointituki  max. 35 % investointituki ,uusiutuvan energian tuotantoon 30%.

- perustamistuki max.  35 000 € yrityksen perustamiseen tai toimivan yrityksen uuden liiketoiminnan aloittamiseen ja max. 10 000 € kokeiluihin

  1. Yleishyödylliset investoinnit, tuki max. 60 % yleishyödyllisille toimijoille ja max 50 % jos kunta/ kuntayhtymä/seurakunta hakijana.
     
  2. Kehittämishanketuki  max 100% yleishyödylliselle toimijalle ja max 90% kunta/ kuntayhtymän tai vastaavan hallinnoimalle hankkeelle.

 

 

 

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile