Koko perheen energiaillat

Hiilineutraalius on asetettu tavoitteeksi Suomessa vuoteen 2035. Tärkeä tekijä tämän tavoitteen saavuttamiseksi on energiantuotannon vihreä siirtymä. Fossiiliset polttoaineet pyritään korvaamaan uusiutuvilla energianmuodoilla. Kiinteistöjen omistajille tämä tarkoittaa luopumista öljy- tai fossiilisin polttoainein tuotetusta sähkölämmityksestä. Suomen hallituksen uudessa talousarviossa lisää tukea on tulossa öljystä luopumiseen pientaloille, kunnille, seurakunnille sekä yhdistyksille.

Koko perheen energiaillat ovat keskustelutilaisuuksia, joissa kerrotaan puolueettomasti hajautettujen energiajärjestelmien mahdollisuuksista, kuten aurinkosähkö ja maalämpö. Tilaisuuksissa myös neuvotaan mitä tulisi ottaa huomioon energiajärjestelmien muutostöiden suunnittelussa ja kannattavuuslaskennassa. Tilaisuudessa kerrotaan myös eri energiaratkaisujen tukimahdollisuuksista.

Lisäksi paikalle on kutsuttu aurinkosähkö- sekä maalämpölaitteistojen edustajia, joiden tuotteisiin ja palveluihin yleisö voi vapaasti tutustua.

Lapsille oma energianurkkaus, jossa ohjatusti lapset saavat WWF:n hauskan Pandan kanssa oppia energiasta ja sen käytöstä. Ohjelma sopii noin 6-12 vuotiaille. Nuorille on tapahtumassa Nuorten Akatemian, Mahdollinen Maailma -ilmastoseikkailupeli, joka perehdyttää nuoria ilmastonmuutoksen syntyyn sekä sen vaikutuksiin ja ratkaisuihin. Parhaiten pelissä pärjännyt palkitaan S-ryhmän lahjakortilla.

Tapahtumassa voi myös osallistua KotiKomposti -kampanjan lämpökompostorin arvontaan ja tutustua kompostointiin.

 

Ensimmäinen kyläilta järjestetään 26.10.2021 klo 16.30 Rautalammin Työväentalolla. EKOTEKOja -hankkeen aikana energia-aiheisia kyläiltoja tullaan järjestämään myös Leppävirralla, Varkaudessa, Suonenjoella, Tervossa ja Vesannolla.

 

Järjestäjät:

Mansikka ry/ EKOTEKOja: https://www.mansikkary.fi/fi/hankkeet/ekotekoja/

Lisätietoja: Jaana Oikarinen, jaana.oikarinen@mansikkary.fi, puh. 044 491 6086

 

Pohjois-Savon energianeuvonta (Kuopion kaupunki):

Mari Turunen, Energianeuvoja, mari.turunen@kuopio.fi, puh. 044 718 2870

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile