Paikallisten yrittäjien tuotteille näkyvyyttä Joulupuodin kautta

15.11.2018:

Pop-up-kaupat ovat mainio keino lisätä paikkakunnan palveluvalikoimaa erilaisten sesonkien aikaan. Rautavaara sai omansa, kun Rautavaaran Paikallistuotteen Joulupuoti avasi ovensa viime viikonloppuna. Ostoksia puodissa voi tehdä jouluun saakka perjantaisin ja lauantaisin. 

Kauniin myymälän kauppiaat ovat siskokset Minja Smura ja Satu Smura. Idea kaupasta oli syntynyt Sadun mielessä jo viime joulun aikaan, mutta ei ehtinyt vielä silloin toteutusasteelle.

Paikalliset tuotteet 

Yhtä kotimaista kynttiläsarjaa lukuun ottamatta kaikki tuotteet tulevat paikallisilta yrittäjiltä. Ne on joko tuotettu tai valmistettu Rautavaaralla tai ovat ainakin paikallisen yrittäjän tuotevalikoimissa. 


Tarjolla on mm. lammastilan ja myllyn sekä käsityöläisten tuotteita. Erilaisia jouluherkkuja on saatavilla tilauksesta.

Joulukori koostuu paikallisista herkuista.

 – Olemme halunneet koota paikalliset tuotteet saataville yhteen paikkaan, jotta vaikkapa jotakin erikoisempaa kynttilää haluavan ei tarvitse ajaa kymmenien kilometrien päähän ostoksille, kertoo Satu.
– Tämä on sillä tavalla yrittäjien tukemista, että saadaan tuotteet näkyville, kun paikallisetkaan eivät näistä muuten välttämättä tiedä, hän jatkaa.

Yhteistyötä ja kumppanuutta

Satu ja Minja korostavat yhteistyön merkitystä. Yhdessä pähkäillen saa itsekin uusia ideoita. – Kun joku menestyy, toisetkin menestyvät, toteaa Minja. – Yhden menestys ei ole toiselta pois, hän jatkaa. 

Esimerkillistä kumppanuutta osoittaa myös liiketilan käyttö. Kauppa on toteutettu yhteistyössä Kahvila Koiviston kanssa, joka toimii entisen pankin tiloissa. Joulupuoti on saanut tilat kahvilan yhteydessä olevasta huoneesta ja puodin ollessa auki Satu ja Minja palvelevat asiakkaita myös kahvilan puolella.

Joulusaunaan.

Monenlaista osaamista

Satu on toiminut kauneusalan yrittäjänä Rautavaaralla kolme vuotta. Yrityksen toimenkuvaan kuuluu kauneusasioiden lisäksi monenlaista muutakin. Satu on mm. hunajantuottaja. Pienellä paikkakunnalla pitää osata tehdä monenlaista, muuten ei pärjää. Sadulla on myös lähihoitajan koulutus.

Myös pikkusisko Minja on toiminut yrittäjänä pitkään. – Minulla oli eka Y-tunnus jo 18-vuotiaana, hän hymyilee. Minjan osaaminen on markkinoinnin tehtävissä. Hänen kädenjälkensä onkin havaittavissa mainiosti Joulupuodin näkyvyydessä. Puoti on säännöllisesti esillä somekanavissa niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti.

Kortit ja julisteet ovat rautavaaralaista designia.

Kysyttäessä, mitä joulun jälkeen tapahtuu, onko jatkoa luvassa, tulee vastaukseksi salaperäisiä hymyjä. Verkkokauppakin on käynyt mielessä. Jotakin uutta nämä energiset siskokset tulevat epäilemättä kehittämään myös jatkossa.

Tapaan myöhemmin kylällä Joulupuodin avajaisissa olleen Pentti Kainulaisen. – Hyvä näköinen kauppa, toivottavasti ihmiset ottavat sen omakseen, hän kommentoi.

Teksti ja kuvat: Tuula Palojärvi

 

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile