Tukea ja neuvontaa hankaliin elämäntilanteisiin saa nyt myös videovälitteisesti

Tiesitkö, että Kuopion kriisikeskus ja Rikosuhripäivystys (RIKU) palvelevat koko Pohjois-Savon aluetta niin paikan päällä kuin etänäkin?

Rikosuhripäivystys tarjoaa psykososiaalista tukea ja neuvontaa kaikille rikoksen uhreille, heidän läheisilleen sekä rikosasian todistajille. Palvelut ovat maksuttomia ja niihin voi hakeutua missä tahansa rikosprosessin vaiheessa. Rikosuhripäivystyksestä voit saada luottamuksellista juttuseuraa rikoskokemuksen aiheuttamien tunteiden käsittelyyn. Tarvittaessa saat myös tukihenkilön mukaasi poliisilaitokselle tai oikeudenkäyntiin.

Kuopion kriisikeskus puolestaan auttaa, kun tarvitset keskustelutukea vaikeasta elämäntilanteesta selviytymiseen. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi ongelmat parisuhteessa tai perheessä, tieto vakavasta sairaudesta, työttömyydestä tai työelämästä johtuvat ongelmat. 

Kriisikeskukseen otetaan eniten yhteyttä parisuhdeongelmien vuoksi. Kriisikeskus voi olla nimenä harhaanjohtava. Usein ajatellaan, että kriisikeskukselle voi tulla vasta, kun jotakin äärimmäisen vakavaa on tapahtunut.

Yhteydenotoista iso osa liittyy kuitenkin normaalin arjen ongelmiin ja huoliin. Lyhytkestoinen kriisiapu on asiakkaille maksutonta ja asiointi on mahdollista myös nimettömänä.

Videovälitteisyyden ansiosta apua tarvitsevan ei tarvitse matkustaa kymmenien kilometrien päähän tapaamaan kriisityöntekijää tai Rikosuhripäivystyksen ammattilaista, vaan keskustelu tapahtuu videopuhelun välityksellä -vaikkapa kotisohvalta. Asiakas tarvitsee vain internetyhteyden, sähköpostiosoitteen sekä tietokoneen tai mobiililaitteen, jossa on kamera. Työntekijä lähettää sähköpostilinkin, jonka kautta yhteys muodostetaan. Yhteys on suojattu verkkopankkiyhteyksien tavoin. 

Toki voit halutessasi asioida myös paikan päällä kriisikeskuksen tai RIKUn toimipisteissä Kuopiossa.

Yhteystiedot:

Rikosuhripäivystyksen Kuopion palvelupiste
puh. 050 557 6712 ja 050 557 6711
sähköposti itasuomi@riku.fi
verkossa www.riku.fi
 
Kuopion kriisikeskus
ajanvaraus ma-to klo 8-10, heinäkuussa suljettu
puh. 017 262 7733 
Valtakunnallinen kriisipuhelin on avoinna arkisin klo 9-07, viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15-07
Video Välittää puh. 050 5576725
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile