Muuruvesi

Muuruvedellä toimivan Savon koulutuskuntayhtymän toimipaikka oli hankkeen käynnistyessä lopettamassa toimintaansa keväällä 2019. Muuruveden ydinryhmä asetti tavoitteekseen Sakky:n tilojen tilanteen ja mahdollisuuksien selvittämisen. Kyläläisten tahtotila on, että tiloille löytyisi uudenlaista käyttöä. Tavoitteen edistäminen osoittautui haastavaksi, koska pyynnöistä huolimatta yhteyshenkilöä Sakky:n puolelta ei alkuun saatu. Loppusyksystä 2018 pidetyssä kumppanuuspöydässä jäätiin tilanteeseen, että Savon koulutuskuntayhtymän puolelta tuli ilmi halukkuus neuvotella kaikista mahdollisuuksista niin tilojen oston kuin vuokraamisenkin tiimoilta. Toimijoita ei kuitenkaan löytynyt. Ammattioppilaitoksen tilojen tulevaisuus jätettiin koulutuskuntayhtymän käsiin. Päätettiin uudeksi tavoitteeksi yhteistyön tiivistäminen Muuruvedellä toimivien hankkeiden kanssa ja yhteisen tapahtuman järjestäminen.

 

Syysmarkkinat

Elokuussa 2018 Muuruvedellä käynnistettiin yhdessä KuoHuLab -hankkeen kanssa Muuruveden syysmarkkinoiden suunnittelu. Kyläyhdistyksen edustajat tekivät paljon töitä myyjien saamiseksi paikalle. Markkinoinnin tuki tuli Kuopion kaupungilta ja KKP-hankkeelta. Markkinat pidettiin Savon ammattiopistolla syyskuun puolivälissä. Myyjiä oli tullut kauempaakin ja tarjolla oli sellaisia tuotteita, joita ei jatkuvasti ole Muuruveden kylällä tarjolla. Sekä myyjiltä että asiakkailta tuli myönteistä palautetta päivästä. Alun perin ajatuksena oli, että päivän aikana olisi ollut mahdollista tutustua ammattiopiston tyhjiksi jääneisiin/jääviin tiloihin. Tämä ei kuitenkaan toteutunut.

 

Alkuvuodesta 2019 ydinryhmässä ja myöhemmin hankkeiden yhteisessä kumppanuuspöydässä aloitettiin Syysmarkkinoitten suunnittelu, nyt paikkana kirkonkylän keskusta. Kaksipäiväisillä markkinoilla perjantain ohjelma suunnattiin enemmän ikäihmisille ja lauantain lapsiperheille. Kirkonkylät palvelukeskuksina -hankkeen rooli oli koordinoida yhteisiä tapaamisia, toimia tiedonvälittäjänä ja auttaa osaltaan markkinointimateriaalien tekemisessä. Palaute Syysmarkkinoista oli hyvää niin asiakkailta, ohjelman tarjoajilta, myyjiltä kuin hankekumppaneiltakin. Myös rahoituksen saamisessa toteutukseen onnistuttiin hyvin, samoin yrittäjien kanssa tehdyssä yhteismainonnassa. Tapahtuma lisäsi kaupan myyntiä.

Syysmarkkinoiden kokonaiskoordinointi Muuruvedellä oli vain muutaman aktiivisen henkilön vastuulla ja kaksipäiväisen tapahtuman järjestäminen pienillä resursseilla on haastavaa. Jos tapahtuma toteutetaan tulevana vuonna, se tulee olemaan yksipäiväinen.

 

 

Alla lisätietoja pilotista.

 

Muuruveden syysmarkkinat

Toukokuussa järjestettiin yrittäjäilta yhteistyössä oppilaitoksen ja Juankosken Yrittäjien kanssa. Tilaisuudessa oli myös Kuopion kaupungin yrityspalvelun edustaja. Kuvia Facebookissa

 

Koillis-Savo: Ideariihessä puitiin kylän kehittämistä

 

Muuruveden syysmarkkinat Savon ammattiopiston sisä- ja ulkotiloissa. Lue juttu ja katso kuvat täällä

Juttu Muuruveden syysmarkkinoista Koillis-Savossa.
Lue juttu

 

Hankkeen maaliskuun uutiskirjeessä oli juttu Muuruvedestä, joka on hyvänä esimerkkinä monenlaisesta paikallisten aktiivisuudesta. Juttu on luettavissa täällä.
 
 

 

 

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile