Uutiskirje_helmikuu18

Pilotit starttaavat 

Loppusyksystä 2017 käynnistynyt Pohjois-Savon ja Joroisten alueella toimiva Kirkonkylät palvelukeskuksina hanke on päässyt vauhtiin. Kuntien hakemusten perusteella mukaan valikoitui kahdeksan pilottikohdetta, jotka ovat Sukeva Sonkajärveltä, Varpaisjärvi Lapinlahdelta, Kangaslampi Varkaudesta, Vesanto, Rautavaara sekä Karttula, Muuruvesi ja Vehmersalmi Kuopiosta.

Kehitämme eri sektoreiden välistä tila-, palvelu- ja budjettikumppanuutta. Toimenpiteet tähtäävät kirkonkylien/kyläkeskusten tyhjien ja vajaakäyttöisten tilojen käyttöasteen nostoon. Tavoitteena on saada tiloihin uudenlaisia käyttötarkoituksia, palveluja ja toimintaa.  

Tammi-helmikuun aikana on käynnistetty pilotteja. Seuraavaksi niissä nimetään ydinryhmät, joiden kanssa paikallisia tavoitteita täsmennetään ja tehdään tarkemmat toimintasuunnitelmat, jotta päästään käytännön kehittämistyöhön. 

LUE LISÄÄ  »

 

Asukasosallisuutta ja monipuolisia palveluita 

Sonkajärven noin tuhannen asukkaan  toisella kyläkeskuksella Sukevalla on pitkät perinteet asukasosallisuudesta. Sonkajärven aluelautakunta toimii aktiivisesti ja ylläpitää Yhteispalvelua, jossa kunnan palveluiden lisäksi voi hoitaa monet muutkin asiat saman katon alla.

LUE LISÄÄ »

 

Vehmersalmen pitäjäraati kuuli asukkaita

Kuopiossa viime kesänä aloittaneet pitäjäraadit ovat päässeet vauhtiin. Vehmersalmella tammikuussa pidettiin ensimmäinen asukkaiden kuulemistilaisuus, jossa käytiin vilkasta keskustelua ja kirjattiin ajatuksia ylös työpajassa.

LUE LISÄÄ »

 

Opas: Osallistuva budjetointi kunnissa ja maakunnissa

Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Asukkaat otetaan siinä mukaan pohtimaan ja myös päättämään siitä, mihin taloudelliset resurssit käytetään. Suomen Kuntaliiton viime vuonna julkaisemassa oppaassa esitellään erilaisia tapoja soveltaa osallistuvaa budjetointia. Oppaan voi ladata maksutta Kuntaliiton verkkokaupasta.

LUE LISÄÄ »

 

Millainen on erilaisia ja erisuuruisia järjestöjä huomioiva järjestöyhteistyön toimintamalli?

Sakke-hanke järjestää yhteistyössä Pohjois-Savon liiton kanssa helmikuun aikana kolme keskustelutilaisuutta järjestöille. Tilaisuuksien tavoitteena on muodostaa kuva siitä, millainen maakunnallinen järjestöyhteistyön toimintamalli on sopiva juuri Pohjois-Savoon. 

Tilaisuudet:
21.2 Varkaus klo 13 - 16, Kaupunginkirjasto, Osmajoentie 1, Varkaus
26.2 Kuopio klo 13 - 16 Pohjois-Savon liitto, Sepänkatu 1, Kuopio
27.2 Iisalmi klo 13 - 16 Iisalmen työväentalo, Pohjolankatu 11, Iisalmi

Näistä ja muistakin Sakke-hankkeen ajankohtaisista asioista voit lukea tiedotteesta.

LUE LISÄÄ »

 

Seuraa meitä Facebookissa:

@kirkonkylatpalvelukeskuksina

 

Kirkonkylät palvelukeskuksina:

​Seija Korhonen
projektipäällikkö
​puh. 050 567 8728
seija.korhonen@mansikkary.fi

Tuula Palojärvi
kumppanuuskehittäjä
puh. 050 511 8490
tuula.palojarvi@mansikkary.fi

mansikkary/kirkonkylat

Uutiskirjeen tilaukset ja peruutukset sähköpostitse:
tuula.palojarvi@mansikkary.fi

 
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile