Uutiskirje elokuu 18

Syksyn tullen kääritään hihat ja aletaan hommiin

Kuuman heinäkuun jälkeen toiminta hankkeessamme on käynnistynyt rivakasti eikä kesälläkään uinuttu. Sukeva palveluineen oli jälleen valtakunnallisesti esimerkkinä, kun Yle julkaisi kyselyn, jonka mukaan neljä viidestä haluaa, että koko Suomi pysyy asuttuna. LUE LISÄÄ »

Pilottikohteet vauhdissa

Piloteissa on jo täysi tohina päällä. Vesannolla käynnistyi tilaohjelman tekeminen. Kangaslammin asukaskysely on tuottanut loistavan määrän vastauksia, joita työstetään parhaillaan. Varpaisjärvellä kokoonnutaan syyskuussa ensin yrittäjäiltaan matkailun teemalla ja sitten yhdistysiltaan, jonka pääteemana on rahoitus ja varainhankinta. Rautavaaralla on lähdetty selvittelemään omatoimikirjaston mahdollisuuksia. Muuruvedellä järjestetään syysmarkkinat, joita työstetään yhdessä eri yhdistysten, hankkeiden ja oppilaitoksen kanssa. Tässä muutamia poimintoja, paljon muutakin on työn alla. PILOTTIEN SIVUT »

Esimerkkiä Vuolenkoskelta

Syyskuun lopulla teemme opintomatkan Vuolenkoskelle. Tämä kohde on valittu siksi, että se on loistava esimerkki yhdessä tekemisestä. Ajatuksia herättävää nähtävää ja kuultavaa on luvassa niin kuntien luottamus- ja viranhaltijoille kuin omissa yhteisöissään puurtaville vapaaehtoistoimijoillekin. LUE LISÄÄ »

Taksikyytien tilanne puhuttaa

Viime päivinä on sukellettu taksiuudistuksen ja samaan aikaan tapahtuneen Kelan kilpailutuksen vaikutuksiin, jotka ovat näyttäytyneet karmealla tavalla harvaan asutulla maaseudulla Pohjois-Savossa. Turhautuneita viestejä on kiirinyt niin taksien käyttäjiltä, taksiyrittäjiltä sekä muiltakin maaseudun yrittäjiltä. Hankkeessa on mm. autettu asiaan liittyvässä taustatyössä toimittajia, jotta he saavat tietoa harvaan asutun maaseudun tilanteesta. Tämän katsomme tärkeäksi osaksi työtämme, koska jo toimintamme alussa yhteinen huolen aihe kaikkialla missä liikuimme oli liikennepalveluiden heikko saatavuus. Olemme myös nostaneet aiheeseen liittyviä uutisia esiin Facebook -sivullamme. 

Kumppanuuksien kautta lisää voimaa tekemiseen

Kirkonkylät palvelukeskuksina -hankkeessa toimintaa tehdään kumppanuuksien kautta. Niinpä kuljemme kaiken aikaa tuntosarvet esillä ja virittelemme yhteistyötä ja kumppanuuksia eri tahojen kanssa, jotta voimme toimia myös linkkinä ja tiedonviejinä. LUE LISÄÄ »

Järjestötietopalvelu kokoaa tiedon järjestöjen ja yhteisöjen toiminnasta

Järjestöt, yhdistykset ja ei-kaupalliset yhteisöt voivat ilmoittaa tietojaan ja toimintaansa täysin maksutta Pohjoissavolaiset.fi – sivustolle. Sivusto kokoaa Pohjois-Savossa toimivien yhdistysten ja yhteisöjen perustiedot yhteen paikkaan, helposti saataville. Lisäksi sivustolle voi ilmoittaa tietoa esimerkiksi tapahtumista, toiminnasta ja hankkeista sekä vuokrattavista tiloista. LUE LISÄÄ »

Tietoa, neuvontaa ja tukea kriiseihin ja mielen hyvinvointiin

Kuopion kriisikeskuksen yhteydessä käynnistynyt Maaseudun turvaverkko-hanke tarjoaa pohjoissavolaisille maaseudun yrittäjille ja heidän läheisille kriisitukea elämän erilaisissa kriisitilanteissa. Kriisityöntekijä voi tulla kotiin keskustelemaan asioista tai sitten asiakas voi tulla vastaanotolle Kuopioon kriisikeskukselle. Vaihtoehtona on myös videovälitteinen kriisiapu tai tapaaminen hankkeen yhteistyötoimijan tiloissa. LUE LISÄÄ »

 

Seuraa meitä Facebookissa:
@kirkonkylatpalvelukeskuksina

Kirkonkylät palvelukeskuksina:

​Seija Korhonen
projektipäällikkö
​puh. 050 567 8728
seija.korhonen@mansikkary.fi

Tuula Palojärvi
kumppanuuskehittäjä
puh. 050 511 8490
tuula.palojarvi@mansikkary.fi

mansikkary/kirkonkylat

Uutiskirjeen tilaukset ja peruutukset sähköpostitse:
tuula.palojarvi@mansikkary.fi

Tietosuojaseloste

Kehittämisyhdistys Mansikka • Ainonkatu 2, 77600 Suonenjoki

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile