Uutiskirje lokakuu 18

Kehittämistä täydellä höyryllä!

Vuolenkoskelta esimerkkiä hakemassa

21.9. opintomatkalla Vuolenkoskelle saimme rautaisannoksen yhdessä tekemisen mallia. Pääsimme näkemään ja kuulemaan, kuinka kylän väkiluvun lasku on käännetty nousuun pitkäjänteisellä ja suunnitelmallisella kehittämistyöllä. Monia konkreettisia vinkkejä saatiin päivän aikana ja kotiin vietäväksi eväiksi tuli kopallinen asennetta sekä tekemisen meininkiä!

LUE LISÄÄ >>

Piloteissa tapahtuu

Myös oman maakunnan alueella voi oppia toisilta. Syyskuussa Varpaisjärven pilotin ydinryhmäläiset tekivät opintoretken Sukevalle, jossa tutustuttiin Asiointipisteen palveluihin sekä kyläkeskuksen tiloihin ja toimintaan. Tämä antaa hyvää pohjaa ja mietittävää entisen kunnantalon kehittämisessä kylän yhteiseksi palvelukeskukseksi, Varpaisjärvi-taloksi.

Yhdistyksiä ja yrityksiä on kutsuttu koolle syksyn aikana eri teemojen ympärillä Karttulassa, Rautavaaralla, Vesannolla, Varpaisjärvellä ja Sukevalla. On tiivistetty yhteistyötä, suunniteltu markkinointia ja viestintää sekä saatu tietoa mm. hankkeista ja rahoituksista. Muuruvedellä tempaistiin yhteistyössä Syysmarkkinoiden kautta. Kaikissa Kuopion alueen piloteissa on tulossa syksyn aikana kumppanuuspöydät, joissa kootaan saman pöydän ympärille kaupungin viranhaltijoita eri hallinnonaloilta sekä muita toimijoita, jotka ovat oleellisia kunkin pilotin tavoitteiden kannalta. 

Pilottikohtaisia tietoja seuraavista linkeistä:

Kangaslampi»

Rautavaara»

Sukeva»

Karttula»

Varpaisjärvi»

Muuruvesi»

Vesanto»

Vehmersalmi»

 

Tulevaisuuden koulu

Millainen on tulevaisuuden koulu maaseudulla? Kuntien kouluverkot ovat aihe, joka kuohuttaa ja huolestuttaa asukkaita eri puolilla vuodesta toiseen. Mikä on toimivan koulun merkitys maaseudun elinvoimatekijänä? Olemme kumppanina mukana  yhteistyötahojen kanssa vielä tämän syksyn aikana järjestettävää tilaisuutta, jossa käymme keskustelua näistä asioista. Tarkempaa tietoa luvassa lähiaikoina, seuraa sähköpostiasi!
 

Järjestöt maakunnan kumppaneina -opas

Syyskuussa julkaistu opas esittelee malleja maakunnan ja kansalaistoiminnan välisen kumppanuuden rakentamiseksi ja vahvistamiseksi. Yhteistyön hyvät käytänteet ja esimerkit on koottu kansalaisjärjestöiltä ja maakuntavalmistelijoilta eri puolilta suomea. Oppaan voi ladata maksutta Kuntaliiton verkkokaupasta.

LUE LISÄÄ >>

 

PALVELUT MAALLE -innovaatioleiri 26.-28.11.2018

Onko sinulla tai yritykselläsi palvelu, jolle tunnistat markkinaa maaseudulla? Muhiiko sinulla tai tiimilläsi mielessä idea tai jopa ripakopallinen ideoita, jotka suorastaan huutavat pääsyä kokeiluun ja käyttöön kyliin ja kuntiin?

Inspiraatiota, uusia konsepteja ja hurja kisa parhaasta ideasta! Hae mukaan kehittämään ideaasi lähipalveluksi pe 12.10. mennessä.  Palvelut maalle -leirin järjestävät Maaseutuverkostopalvelut ja Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI yhteistyössä Suomen älykkäin kylä- kisan kanssa. 

LUE LISÄÄ >>

 

4.12.2018 Osallisuuspelin ja osallistuvan budjetoinnin koulutuspäivä

Kuntaliitto järjestää koulutuspäivän, joka on suunnattu ensisijaisesti kuntien ja maakuntien osallisuuden kehittämisestä vastaaville henkilöille. Koulutuspäivä koostuu kahdesta eri osuudesta: Aamupäivällä tutustutaan Osallisuuspeliin ja iltapäivällä osallistuvaan budjetointiin Lari Karreisen johdolla. Voit ilmoittautua mukaan koko koulutuspäiväksi tai vastaavasti vain aamu- tai iltapäiväksi.

LUE LISÄÄ >>

 

Seuraa meitä Facebookissa:
@kirkonkylatpalvelukeskuksina

Kirkonkylät palvelukeskuksina:

​Seija Korhonen
projektipäällikkö
​puh. 050 567 8728
seija.korhonen@mansikkary.fi

Tuula Palojärvi
kumppanuuskehittäjä
puh. 050 511 8490
tuula.palojarvi@mansikkary.fi

mansikkary/kirkonkylat

Uutiskirjeen tilaukset ja peruutukset sähköpostitse:
tuula.palojarvi@mansikkary.fi

Tietosuojaseloste

Kehittämisyhdistys Mansikka • Ainonkatu 2, 77600 Suonenjoki

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile