Uutiskirje maaliskuu 18

Asukkaita kuullaan - pilotit käynnistyneet vauhdilla

Kirkonkylät palvelukeskuksina hankkeen kaikissa kahdeksassa pilottikohteessa on päästy vauhtiin. Aloituspalaverien jälkeen paikallisia ydinryhmiä on nimetty ja niiden kokouksia pidetty. Hankkeen osalta toimintasuunnitelmia on jo joillakin alueilla tehtynä ja toisilla työn alla. 

Asukas-, kylä- tai kehittämisilloissa asukkaita on kuultu Vehmersalmella, Sukevalla, Karttulassa ja Muuruvedellä. Tilaisuudet ovat keränneet paikalle asukkaita, yrittäjiä, yhdistysten edustajia sekä kuntien luottamushenkilöitä. Ilmapiiri on poikkeuksetta ollut innostunut ja ideointia on tehty niin lähiaikojen kuin pidemmän tähtäimen kehittämistoimia ajatellen. Vastaavat illat ovat sovittuina myös huhtikuussa Varpaisjärvelle ja Rautavaaralle. Tarkemmin kunkin pilotin etenemisestä seuraavista linkeistä:

Kangaslampi»

 

Rautavaara»

Sukeva»

 

Karttula»

Varpaisjärvi»

 

Muuruvesi»

Vesanto»

 

Vehmersalmi»

Ilmianna liikkuva palvelu

Tarjoatko itse liikkuvia palveluita pienille paikkakunnille tai maaseutualueille? Tai tiedätkö jonkun hyvän liikkuvan palvelun? Tietoja voit ilmiantaa Kirkonkylät palvelukeskuksina -hankkeen Tuula Palojärvelle sähköpostitse tuula.palojarvi@mansikkary.fi

Iisalmelainen Ulla Tikkanen kiertää Savo-Karjalan ja Kainuun alueella erityisesti ikäihmisille suunnatun liikkuvan vaatekauppansa kanssa ja lapinlahtelainen Sari Eskelinen kurvaa liikkuvan parturinsa kanssa vaikka asiakkaan kotiin.  

LUE LISÄÄ »

Helmikuussa kehitettiin maakunnallista järjestöyhteistyötä

Helmikuun lopulla kokoonnuttiin Varkauteen, Kuopioon ja Iisalmeen keskustelemaan hyvästä ja reilusta maakunnallisen järjestöyhteistyön toimintatavasta.
Iltapäivät toteutti Sakke-hanke yhteistyössä Pohjois-Savon liiton, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työryhmän sekä Kirkonkylät palvelukeskuksina-hankkeen kanssa. 
Tilaisuuksiin kokoontui yhteensä noin 100 yhdistystoimijaa. Työpajakoontien pohjalta Sakke-hanke lähtee työstämään erilaiset järjestöt ja yhdistykset kokoavaa yhteistyön foorumia osaksi maakunnan toimintaa. 
Toiminnan etenemisestä jatkossa tiedotetaan Sakke-hankkeen sivuilla

Seuraa meitä Facebookissa:

@kirkonkylatpalvelukeskuksina

 

Kirkonkylät palvelukeskuksina:

​Seija Korhonen
projektipäällikkö
​puh. 050 567 8728
seija.korhonen@mansikkary.fi

Tuula Palojärvi
kumppanuuskehittäjä
puh. 050 511 8490
tuula.palojarvi@mansikkary.fi

mansikkary/kirkonkylat

Uutiskirjeen tilaukset ja peruutukset sähköpostitse:
tuula.palojarvi@mansikkary.fi

Kehittämisyhdistys Mansikka • Ainonkatu 2, 77600 Suonenjoki

 
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile