Uutiskirje syyskuu 18

Monessa mukana

Työskentely pilottikohteissa on täydessä vauhdissa. Lisäksi olemme mukana monessa muussakin kehittämistyössä.

Taksikyydit puhuttavat edelleen

Elokuun uutiskirjeessä kerroimme, kuinka sukelsimme maaseudun liikenneasioihin kesälomien jälkeen. Yhteistyötä median kanssa tehtiin tiiviisti ja 22.8. A-studio käsittelikin taksiliikenteen muutosten tuomia ongelmia maaseudulla.  Kirkonkylät palvelukeskuksina -hanke auttoi toimitusta taustatiedon hankinnassa. Rautalammin, Vesannon ja Tervon alueen yrittäjiä, asiakkaita sekä hankkeen projektipäällikkö Seija Korhosta haastateltiin ohjelmaan.

KATSO A-STUDIO >>


Pikavauhdilla päädyimme järjestämään 28.8. keskustelutilaisuuden, jossa keskityttiin pääosin taksiliikenteen ongelmiin. Huolena on laajasti harvaan asutun maaseudun liikennepalveluiden säilyminen ja liikenteen muutosten vaikutus alueiden elinvoimaan. Tilaisuudessa mukana oli asiakkaiden, taksi- sekä muiden maaseudun yritysten edustajia, Kelan, PRO-Keskuksen, kuntien ja muiden viranomaistahojen edustajia.

LUE LISÄÄ >>
 

Pieni on kaunista

Miten asukasosallisuutta voi edistää pienissä kunnissa? Vahvuudet löytyvät asukkaista ja kunnan alueella vaikuttavista toimijoista itsestään, mutta vapaaehtoiset tarvitsevat tukea ja apua koordinointiin.  Kirkonkylät palvelukeskuksina -hankkeen kumppanuuskehittäjä Tuula Palojärvi Kuntaliiton blogivieraana 30.8. 

LUE BLOGI >>
 

Järjestöpuu

Käytämme ja kehitämme Kirkonkylät palvelukeskuksina -hankkeessa erilaisia osallistavia menetelmiä. Järjestöpuu kehitettiin työkaluksi maakunnan järjestöyhteistyön kehittämistilaisuuksiin yhteistyössä Sakke-hankkeen kanssa. Puu on jo lähtenyt elämään omaa elämäänsä ja sen pohjalta on syntynyt mm. hyvinvointipuu Leader Aisaparin alueella.

LUE LISÄÄ >>
 

Vielä ehtii mukaan opintomatkalle

Vuolenkoskelle suuntautuvalle opintomatkalle on ilmoittautunut jo innokas joukko, mutta vielä ehtii mukaan, kun toimii nopeasti! 

LUE LISÄÄ >>
 

Järjestöjen, kuntien ja maakunnan kumppanuuspöytä – tilaisuudet

28.9 Järjestöjen elinvoimainen Pohjois-Savo kumppanuuspöytä
Klo 12.30-16.30 Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3, Vuorela, Siilinjärvi

1.11 Järjestöjen hyvinvoiva Pohjois-Savo kumppanuuspöytä
Klo 12.30-16.30 Hotelli Vesileppis, Vokkolantie 1, Leppävirta

Kumppanuuspöytä -tilaisuuksissa edistetään järjestöjen ja yhdistysten toimintamahdollisuuksia hyvinvoinnin, osallisuuden ja palvelujen tuottajina. Tavoitteena on yhdistää erilaisia järjestöjä sekä maakunnan ja kuntien toimijoita sekä pureutua ajankohtaisiin aiheisiin. Tilaisuudet ovat osa maakunnallista järjestöstrategiaa kokoavaa työtä ja järjestölähtöisen toiminnan määrittelyä Pohjois-Savossa ja ne järjestää Sakke-hanke.  

LUE LISÄÄ >>

Seuraa meitä Facebookissa:
@kirkonkylatpalvelukeskuksina

Kirkonkylät palvelukeskuksina:

​Seija Korhonen
projektipäällikkö
​puh. 050 567 8728
seija.korhonen@mansikkary.fi

Tuula Palojärvi
kumppanuuskehittäjä
puh. 050 511 8490
tuula.palojarvi@mansikkary.fi

mansikkary/kirkonkylat

Uutiskirjeen tilaukset ja peruutukset sähköpostitse:
tuula.palojarvi@mansikkary.fi

Tietosuojaseloste

Kehittämisyhdistys Mansikka • Ainonkatu 2, 77600 Suonenjok

 

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile