Uutiskirje toukokuu 18

 

Kangaslammin kirkonkylän Ystävänkammari on kyläläisten yhteinen olohuone

Varkauden kaupungin Kangaslammin kirkonkylän raitilla on toiminut jo yli kymmenen vuotta talkoolaisten ylläpitämä Ystävänkammari.

Aktiiviset asukkaat, seurakuntalaiset saivat Varkauden seurakunnan Kanttorilan käyttöönsä ja talossa on ovet avoinna keskiviikkoisin ja lauantaisin kaikille kiinnostuneille. Työnjako seurakunnan kanssa menee niin, että seurakunta huolehtii kiinteistökuluista ja talkoolaiset toiminnasta.

LUE LISÄÄ »

 

Tukea ja neuvontaa hankaliin elämäntilanteisiin saa nyt myös videovälitteisesti

Kuopion kriisikeskus auttaa, kun tarvitset keskustelutukea vaikeasta elämäntilanteesta selviytymiseen. 

Rikosuhripäivystyksestä voit saada luottamuksellista juttuseuraa rikoskokemuksen aiheuttamien tunteiden käsittelyyn.

Palvelut ovat tarjolla koko maakunnan alueelle. Videovälitteistä palvelua voi käyttää vaikka kotisohvalta käsin. LUE LISÄÄ »

 

Missä mennään maakunta -
pohjoissavolaisten järjestöjen, kuntien ja maakunnan kumppanuuspöytä 24.5.2018

Järjestöjen, kuntien ja maakunnan kumppanuuspöydässä edistetään järjestöjen ja yhdistysten toimintamahdollisuuksia hyvinvoinnin, osallisuuden ja palvelujen tuottajina. Tavoitteena on yhdistää erilaisia järjestöjä sekä maakunnan ja kuntien toimijoita sekä pureutua ajankohtaisten ongelmien ratkaisuun. Ensimmäisessä kumppanuuspöydässä tehdään tilannekartoitus maakuntauudistukseen ja aloitetaan työskentely kolmessa pöydässä. Ilmoittautumiset 20.5. mennessä.

LUE LISÄÄ »

 

Kuntademokratiaverkoston tapaaminen Helsingissä 7.6.2018
- mukana esimerkkejä Pohjois-Savosta

Kuntalain mukaan kunnan asukkailla ja palvelujen käyttäjillä on oikeus osallistua ja vaikuttaa kunnan toimintaan. Millaisia työkaluja kunnilla on tässä käytettävissään? Mitä osallisuustyö parhaimmillaan voi olla pienten, harvaan asuttujen ja pitkien etäisyyksien kunnissa? Sonkajärven Sukevan mallia esittelee aluesihteeri Mirja Tonteri ja hyviä käytäntöjä on kertomassa Kirkonkylät palvelukeskuksina -hankkeesta projektipäällikkö Seija Korhonen ja kumppanuuskehittäjä Tuula Palojärvi. Ilmoittautuminen 31.5. mennessä. Ohjelmaan voi osallistua myös etäyhteyden kautta (Skype).

LUE LISÄÄ »

 

Asukkaat maakunta- ja soteuudistuksen keskiöön koulutus Kuopiossa 19.6.2018

Aamupäivän aikana kuullaan osallisuuden merkityksestä, viestinnästä ja avoimesta hallinnosta professori Liisa Häikiön ja viestinnän erityisasiantuntija Jari Seppälän toimesta. Ilmoittautumiset 12.6. mennessä, mukaan  mahtuu 80 ilmoittautunutta.

LUE LISÄÄ »

 

Osallisuus kuuluu kaikille -julkaisu

Tämä Innokylän innovaatiokatsaus jäsentää osallisuuden edistämisen toimintamalleja eli konkreettisia keinoja ja ratkaisuja, joilla edistää osallisuutta. Katsaus on hyödyllistä luettavaa kaikille osallisuuden edistämisen parissa työskenteleville maakunnissa, kunnissa, järjestöissä sekä valtion hallinnossa. Katsaus antaa konkreettisia välineitä tehdä töitä osallisuuden edistämiseksi. 

LUE LISÄÄ »

 

Kehittämisprosessit käynnissä piloteissa

Kirkonkylät palvelukeskuksina -piloteissa asukkaiden kuuleminen on jatkunut kevään mittaan erilaisissa kehittämis- ja asukasilloissa ja omansa on saamassa tälle keväälle vielä myös Vesanto. Paikallisia yrittäjäyhdistyksiä on myös mukana ydinryhmissä sekä kumppaneina ja yrittäjäiltoja onkin tulossa toukokuussa Muuruvedellä ja suunnitteilla syyskuulle Varpaisjärvellä. Karttulassa on päästy hyvään alkuun nuorten toiminnan kehittämisessä. Lisää tietoa edistymisestä alla olevista linkeistä:

Kangaslampi»

 

Rautavaara»

Sukeva»

 

Karttula»

Varpaisjärvi»

 

Muuruvesi»

Vesanto»

 

Vehmersalmi»

 

Seuraa meitä Facebookissa:

@kirkonkylatpalvelukeskuksina

 

Kirkonkylät palvelukeskuksina:

​Seija Korhonen
projektipäällikkö
​puh. 050 567 8728
seija.korhonen@mansikkary.fi

Tuula Palojärvi
kumppanuuskehittäjä
puh. 050 511 8490
tuula.palojarvi@mansikkary.fi

mansikkary/kirkonkylat

Uutiskirjeen tilaukset ja peruutukset sähköpostitse:
tuula.palojarvi@mansikkary.fi

Kehittämisyhdistys Mansikka • Ainonkatu 2, 77600 Suonenjoki

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile