Varpaisjärvi

Ydinryhmä asetti tavoitteeksi erityisesti Varpaisjärven entisen kunnantalon käytön tehostamisen ja palveluiden kehittämisen siellä. Palvelupajassa saatiin ideoita tavoitteiden tueksi ja myös matkailuun liittyvät asiat nousivat esiin.

Syyskuussa 2018 järjestettiin yrittäjäilta, jossa pohdittiin Varpaisjärven matkailuasioita. Paikalla oli myös yrittäjiä Tahkolta alustamassa matkailuun liittyvistä asioista ja niistä ajatuksista, joiden tiimoilta yhteistyötä voitaisi tiivistää. Jatkokehittämisen vastuun ottivat yrittäjäyhdistykset.

Kunnantalon käytön tehostamisen ideointiin ydinryhmä teki opintoretken Sukevalle, jossa tutustuttiin Asiointipisteen palveluihin sekä Kyläkeskuksen tiloihin ja toimintaan.

Varpaisjärvellä järjestettiin hankkeen aikana useita yhdistys- ja yritysiltoja, joissa kerättiin tietoa mm. toimijoiden tilan tarpeesta ja ideoita entisen kunnantalon käytön osalta. Muita asioita tapaamisissa olivat varainhankinta, hankerahoitukset, yhdistysten työllistämisasiat, entisen kunnan tuvan tulevaisuus sekä kirkonkylän kyläyhdistyksen perustaminen; kyläyhdistyksen perustajia ei kuitenkaan löytynyt.

Varpaisjärvellä sopimus asiamiespostin kanssa päättyi ja mahdollista uutta toimijaa ei ole ollut tiedossa. Kirkonkylän elävöittämiseksi käynnistettiin keväällä 2019 kesätori-iltojen suunnittelu. Kesätorit toteutuivat heinäkuussa kolmena perjantai-iltana. Torimyyjien lisäksi illoissa oli yhdistysten järjestämää vaihtelevaa ohjelmaa: karaokea, musiikkiesityksiä, yhteislaulua, lapsille ongintaa ja arpajaisia sekä erilaisia pelejä. Monenlaisia herkkuja oli tarjolla, mm. lettuja, makkaraa, jäätelöä ja virvokkeita.

Ydinryhmä piti viimeisen kokoontumisensa kesäkuussa 2019. Hankevalmistelu oli tuolloin paikallisten toimijoiden osalta käynnissä. Lapinlahden Lastu, Pyöris pyöräilynystävät sekä tekstiilikierrättäjät ovat jättäneet Varpaisjärven kylätalon kehittämisen hankehakemuksen loppu vuodesta 2019 Ylä-Savon Veturille. Hanke sai rahoituksen helmikuussa 2020.

 

Alla lisätietoja pilotista

Heinäkuussa 2019 kesätorit perjantaisin.
Kesätorista juttua paikallislehti Matti ja Liisan Kesälehdessä, sivu 2 
Yhdistykset järjestivät tori-illat 5.7., 12.7. ja 19.7.

Juttu Matissa ja Liisassa: Kehittämisideoita listattiin porukalla
 

Lehtijuttu Matissa ja Liisassa: Rahoitus teemana Varpaisjärvellä

 

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile