Nuoret mukaan! -Nuorten osallisuuden ja vaikuttamismahdollisuuksien kehittämishanke

TikTok, Facebook, Instagram vai jotain ihan muuta? Nuoret mukaan! -Nuorten osallisuuden ja vaikuttamismahdollisuuksien kehittämishankkeessa nuorten osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia kehitetään yhdessä nuorten ja kuntien nuorisotoimien kanssa.

Kohderyhmänä ovat 12–16 -vuotiaat ja 17–25 (29) -vuotiaat nuoret.
Tavoitteena on kehittää nuorten osallisuuden ja osallistumisen tapoja ja kanavia, sekä vaikuttamismahdollisuuksia. Sosiaalinen media on maaseutunuorten kanava kohdata toisia ja tärkeää on kehittää digitaalisen osallisuuden sekä vuorovaikutuksen mahdollisuuksia. Yhteistyötä alueen nuorten ja kuntien nuorisotoimien välillä lisätään yhteisen tekemisen kautta.

Mitä tehdään?

Ensin selvitetään alueen nuorten ja nuorisotyöntekijöiden tämänhetkisiä toiveita ja ajatuksia. Tilanteen sallimin yhteyksin toteutetaan Nuorten Foorumi -tapaamisia, joissa nuorten toiveiden mukaisesti keskiössä on rento yhdessä olo, ajankohtaiset aiheet ja ennen kaikkea yhdessä tekeminen.

Nuoria kannustetaan myös kokoamaan oma vaikuttajaryhmä, jonka avulla nuoret voivat toteuttaa omia projekteja ja osallistua siten oman elinympäristönsä kehittämiseen. Toiminnan aikana kerätään nuorisotoimijoiden ja nuorten yhteiseen materiaalipankkiin nuorisotyön hyviä käytänteitä.

Mitä saavutetaan?

Yhteistyön lisääminen ja sosiaalisen median mukaan tuominen alueellisesti tuo enemmän tilaisuuksia nuorten äänen kuulemiseen. Nuorten osallisuus lisääntyy ja mahdollisuudet osallistua päätöksentekoon ja oman kotiseudun kehittämiseen paranevat. Tämä aktivoi nuoria vaikuttamaan omaan ympäristönsä ja hyvinvointinsa kehittämiseen.

Projektikoordinaattori Heidi Lappi
p. 044 308 9549
heidi.lappi@mansikkary.fi
Instagram: @nuoret_mukaan

Hankkeessa mukana olevat kunnat ovat Suonenjoki, Rautalampi, Tervo, Vesanto, Keitele ja Pielavesi. Hankkeen rahoitus koostuu kuntien omarahoitusosuudesta ja Itä-Suomen aluehallintoviraston myöntämästä osarahoituksesta. 

Toimintasuunnitelma on tässä vaiheessa vuoden 2021 loppuun, mutta toiveissa on, että toimintaa voidaan jatkaa vuoden 2022 ajan. 

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile