Pilotit

OSPA-hankkeessa on mukana seitsemän pohjoissavolaista pilottikuntaa. Piloteissa tehdään tilannearviointi kuntalaisten osallistumista edistävien toimien käytöstä. Jokainen kunta valitsee itselleen keskeiset kehittämisteemat tarpeisiinsa pohjautuen.

Kuntiin muodostetaan monialainen, poikkihallinnollinen työryhmä. Sektori- ja toimialarajat ylittävien kumppanuuksien rakentamisen työkaluna hyödynnetään erilaisia osallisuutta lisääviä toimintatapoja. Työryhmissä työskennellään prosessimaisesti yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi, kunta koordinoi työskentelyä.

Tuloksena syntyy toimijoiden yhteisiä ratkaisuja ja osapuolet sitoutuvat, ottavat vastuuta kehittämisestä ja mahdollisesta palvelujen tuottamisesta suhteessa omiin resursseihinsa. Hankkeessa vahvistetaan kansalaislähtöisiä toimintatapoja ja osallisuutta.

Kehitettävät asiat etenevät kunnan päätöksentekoon ja/tai talousarvioon, toimenpiteisiin ja yhdessä tekemiseen, resurssien kohdentamiseen tai lisäämiseen ja jopa isompien haasteiden ratkaisuun. Asukkaiden osallisuus vahvistuu ja kuntiin syntyy osallisuusohjelmia ja parempia hyvinvointisuunnitelmia osana hyvinvointikertomuksia.

Pilotit toteutetaan seitsemässä kunnassa. Mukana olevat kunnat ovat Rautalampi, Vesanto, Tervo, Kiuruvesi, Sonkajärvi, Tuusniemi ja Siilinjärvi. Tälle sivulle päivitetään lisää sisältöä pilottien edetessä.

 

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile