Pilotit

OSPA-hankkeessa on mukana seitsemän pohjoissavolaista pilottikuntaa. Mukana olevat kunnat ovat Rautalampi, Vesanto, Tervo, Kiuruvesi, Sonkajärvi, Tuusniemi ja Siilinjärvi. Prosessin alussa kunnissa tehtiin tilannearviointi kuntalaisten osallistumista edistävien toimien käytöstä. Jokainen kunta valitsi itselleen keskeiset kehittämisteemat tarpeisiinsa pohjautuen. 

Lue lisää pilottien kehittämisteemoista ja etenemistä niiden alasivuilta:

Mansikan alue:

Ylä-Savon Veturin alue:

Kalakukon alue: 

 

Kuntiin muodostetaan monialainen, poikkihallinnollinen työryhmä. Sektori- ja toimialarajat ylittävien kumppanuuksien rakentamisen työkaluna hyödynnetään erilaisia osallisuutta lisääviä toimintatapoja. Työryhmissä työskennellään prosessimaisesti yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi, kunta koordinoi työskentelyä.

Tuloksena syntyy toimijoiden yhteisiä ratkaisuja ja osapuolet sitoutuvat, ottavat vastuuta kehittämisestä ja mahdollisesta palvelujen tuottamisesta suhteessa omiin resursseihinsa. Hankkeessa vahvistetaan kansalaislähtöisiä toimintatapoja ja osallisuutta.

Kehitettävät asiat etenevät kunnan päätöksentekoon ja/tai talousarvioon, toimenpiteisiin ja yhdessä tekemiseen, resurssien kohdentamiseen tai lisäämiseen ja jopa isompien haasteiden ratkaisuun. Asukkaiden osallisuus vahvistuu ja kuntiin syntyy osallisuusohjelmia ja parempia hyvinvointisuunnitelmia osana hyvinvointikertomuksia.

 

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile