Rautalampi

Rautalammin pilotin teemana on metsäeskari ja koko kylän kohtaamispaikka: Käpynän kota. 

Rautalampi on aloittanut metsäeskaritoiminnan syksyllä 2021. Eskareiden "kotipesäksi" halutaan kota, joka sijoittuu keskeiselle paikalle urheilukentän läheisyyteen. Kota toimisi samalla koko kylän kohtaamispaikkana. Kodan suunnittelussa on hyödynnetty tarinaa Etelä-Konneveden kansallispuistossa sijaitsevasta Käpynä-ukosta.

 Metsäeskari on aloittanut toimintansa elokuussa. Väliaikainen "tukikohta" on löytynyt Työväentalolta.

Mukaan kotatalkoisiin on saatu useita tahoja. Iisveden Metsä Oy on lupautunut tukemaan kotahanketta lahjoittamalla sahatavaran. Sakky  toteuttaa kodan elementit oppilastyönä. Kunnan tekninen lautakunta on tehnyt asiaa koskevan päätöksen 16.9., jonka myötä hankkeen käynnistymisen vaativat toimet on hyväksytty. Kunta tekee pohjatyöt kodan rakennuspaikalle. 

Kesätreffeillä vapaa-ajanasukastoimikunta (VASTA) luovutti vuoden 2021 Vastan tunnustuksen ja siihen kuuluvan 600 euron rahasumman Käpynän kotahankkeeseen. Lisäksi lahjoituksia on saatu muun muassa Rautalammin Rautiaisilta (partio), Liimattalan kylätoimikunnalta ja yksityisiltä lahjoittajilta.Lahjoittajia toivotaan edelleen lisää. 

--

Keväällä 2021 pilotissa käytiin läpi mahdollisia rahoituskanavia kodan rakentamisen rahoittamiseen. 17.6.2021 järjestettiin Työväentalolla palvelupaja, jossa yhdistysten kanssa ideoitiin metsäeskaritoimintaa ja yhteistyömahdollisuuksia sekä kodan rakentamisessa että metsäeskaritoiminnan sisällön osalta. 

 

 

--

Päivitämme sivun sisältöä hankkeen edetessä.  

Haluatko tietää lisää Rautalammin pilotista? Ota yhteyttä!

Yhteystiedot:

Projektipäällikkö Seija Korhonen
puh: 050 567 8728
sähköposti: seija.korhonen@mansikkary.fi

Kumppanuuskehittäjä Elina Huerta
puh: 050 511 8490
sähköposti: elina.huerta@mansikkary.fi


Löydät meidät myös somesta: 

Facebook: @ospahanke
Instagram: @ospa_hanke
Twitter: @ospa_hanke

 

Rahoittajat: ELY/ Maaseuturahasto ja Pohjois-Savon liitto/ Pohjois-Savon kehittämisrahasto

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile