Ajankohtaista

RSS-syöte
22.09.2021

Rahoitusinfon aineistot julkaistu »

Tiistaina 21.9. etäyhteydellä järjestettyä infoa seurasi yli 70 osallistujaa. Infon aineistoihin voi tutustua alla olevista linkeistä.  Illan aikana esiteltiin Leader-ryhmien toiminnan ja rahoituksen lisäksi eri säätiöiden ja Itä-Suomen kalatalousryhmän rahoitusmahdollisuuksia sekä Suomen Kotiseutuliiton seurantalojen korjausavustusta. Omaan Leader-ryhmään on syytä olla yhteydessä mahdollisimman varhaisessa hankesuunnittelun vaiheessa. Pohjois-Savon Leader-ryhmien toimialueet tästä.

08.09.2021

Lisähaku ulkoliikunnan ja luontomatkailun investointeihin 15.11. mennessä »

Kehittämisyhdistys Mansikka ry avaa lisähaun teemassa Asuinympäristön virkistyskäyttöä ja/tai luontomatkailukohteiden vetovoimaisuutta/käyttöä lisäävät rakennukset ja rakennelmat.  Täydennyshaussa jaetaan Luonto virkistää 2 -teemahankkeen käyttämättä jäänyt tuki.

09.04.2021

Yrityksille 77 000 euroa investointeihin ja kansainvälistymiseen »

Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n hallitus oli koolla 8. huhtikuuta ja päätti mm. yritysten investointituista ja kokeilurahasta. Taksipalveluja Rautalammilla tarjoava Savolux Oy laajentaa toimintaansa matkailupalveluihin. Matkailukäyttöön rakennetaan yrityksiä palvelevat sauna-, juhla- ja kokoustilat Rautalammille. Kehittämisyhdistys Mansikka ry myönsi investointeihin tukea 41 000 euroa. Liikevaihdon kasvun myötä yrityksen tavoitteena on palkata lisää työntekijöitä. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 116 000 euroa. PTI-Palvelut Oy on vuonna 2014 toimintansa aloittanut polttoainesäiliöiden tarkastuksiin ja huoltoihin erikoistunut yritys Rautalammilta. Yrityksellä on kaksi säiliöhuoltoyksikköä ja kuusi työntekijää. Toimintaa laajennetaan yhdellä uudella säiliöhuoltoyksiköllä. Tämä mahdollistaa lisääntyvän liikevaihdon ja uusien työntekijöiden työllistämisen. Yritys sai investointitukea 29 000 euroa. Kokonaiskustannukset ovat 82 000 euroa. Kokeilurahaa kan...

15.06.2020

Liikennepalveluselvityksen raportti on valmistunut: Liikennepalvelulain ja Kela-taksimatkauudistukse... »

Tiedote, julkaisuvapaa Raportti on ladattavissa tästä Uusi liikennepalvelulaki ja samanaikaisesti toteutettu Kelan korvaamien taksipalvelujen kilpailutus ovat ajaneet maaseutukuntien liikennepalvelujen käyttäjät uudistuksen kärsijöiksi. Rautalammilla, Tervossa ja Vesannolla toteutetun selvityksen mukaan Kela-takseista on pulaa ja odotusajat pitkiä. Saatavuusongelmien vuoksi asiakkaat jopa maksavat korvattavia kyytejä itse.

22.10.2018

Talkootyötä tukemalla Vauhtia, Valoa, Virtaa ja Voimaantumista »

Talkootyö on edelleen tätä päivää ja tärkeässä roolissa kehittämisyhdistys Mansikka ry:n rahoittamissa hankkeissa.Talkootunteja on raportoitu rahoituskauden 2014 – 2020 loppuunsaatetuissa hankkeissa jo yli 12 000, yhteensä 27 hankkeessa. 

03.07.2018

Mansikalle rahoitusta nuorten ja päättäjien välisiin kohtaamisiin »

Nuorten ja päättäjien välinen vuorovaikutus on tärkeää pienten maaseutukuntiemme elinvoiman säilyttämiseksi. Sitä tukemalla tehdään tulevaisuustyötä ja mm. tuetaan nuorten kiinnittymistä paikkakuntaan ja sen yhteisöihin. Kaikki lähtee kohtaamisesta ja aidosta halusta kehittää yhdessä, ja sitähän me teemme entistä intensiivisemmin pienen hankerahoituksen tuomalla lisäboostilla! 

20.06.2018

Asiakaspalvelu on Leader-ryhmien ehdoton vahvuus »

Ilman matalan kynnyksen rahoitusta paikallinen kehittäminen jää puolitiehen. Pohjois-Savon Leader-ryhmät ovat toteuttaneet asiakastyytyväisyyskyselyn tällä ohjelmakaudella tukipäätöksen saaneille hanke- ja yritystoimijoille. 75 % antoi Leader-ryhmien asiakaspalvelulle arvosanan kiitettävä ja 67 % arvioi, ettei hanke tai investointi olisi toteutunut ilman Leader-rahoitusta.

20.02.2018

Mansikka-Hillot on jaettu! »

Mansikka-Hillo -tukeen varatut rahat on jaettu helmikuun 2018 haussa. Rahoituspäätökset julkaistaan maaliskuun alkuun mennessä. Seuraavasta Mansikka-Hillo -tukihausta ei ole toistaiseksi päätöstä, seuraa ilmoittelua.

16.11.2017

Mansikalle reilut 300 000€ lisää rahoitusta jaettavaksi alueen kehittämiseen »

Mansikalle reilut 300 000€ lisää rahoitusta jaettavaksi alueen kehittämiseen   Maa- ja metsätalousministeriö myönsi Leader-tukiin lisäkehystä ensimmäisessä lisäkehyspotin jaossa 7,379 miljoonaa euroa. Lisäkehystä haki 46 Leader-ryhmää 54:stä yhteensä 25,52 miljoonan euron edestä. Rahoitusta myönnettiin kehystarkistuksen kriteerien perusteella Leader-ryhmille, jotka ovat onnistuneet tähän mennessä parhaiten paikallisen kehittämisstrategian toteuttamisessa.   -Mansikka sai maksimaalisen potin eli 10% alkuperäisestä kehyksestä, mikä on kohdallamme noin 375 000 euroa. Lisäkehys nostaa Mansikan jakaman rahoituksen määrän noin 4 miljoonan euron kuluvalla rahoituskaudella 2014-2020, iloitsee Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n puheenjohtaja Pekka Leskinen.   Mansikan paikallisen kehittämisstrategian mukaisesti myös lisäkehyksestä noin 50% ohjataan yritystukiin ja 50% yleishyödylliseen kehittämiseen. Erityisesti yleishyödyllisellä puolella tuki...

03.05.2017

Mansikka-Hillot on jaettu! »

Mansikka-Hillo -rahoitukseen varatut rahat on toistaiseksi jaettu. Haku oli aktiivista ja rahoituspäätökset hakemuksiin on tehty. Seuraava Mansikka-Hillo -haku avautuu arviolta syyskuussa.

18.04.2017

Mansikka-Hillo -rahoitushaku on avattu! »

Mikroyritykset voivat nyt hakea Mansikka-Hillo -rahoitusta pieniin investointi- tai kehittämistarpeisiin. Mansikka-Hillon hakuohjeet sekä hakulomakkeen löydät nettisivuilta yläpalkin "Mansikka-Hillo":n alta. Käy tutustumassa ja laita hakemusta tulemaan!  

Lisää: 1 | 2 |
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile