Ajankohtaista

22.06.2020

Savon Villin Lännen 1. tulevaisuusfoorumi järjestetään lokakuussa

Kehitysyhtiö Savogrow ja Kehittämisyhdistys Mansikka järjestävät Savon Villin Lännen[i] ensimmäisen tulevaisuusfoorumin lokakuun 8. päivä Tervon Lohimaan Yritystalolla. Tulevaisuusfoorumin tarkoituksena on kokoontua elinvoimankehittäjä- ja kuntapäättäjäporukalla ennakoimaan tulevaisuutta ja miettimään tulevaisuuden meille tarjoamia mahdollisuuksia. Teemana 1. tulevaisuusfoorumissa on joustoelämä ja monipaikkaisuus. Tulevaisuusfoorumi on tarkoitus järjestää jatkossa vuosittain. Tapahtuma on maksuton.

Katso tilaisuuden kutsu tästä.

Ilmoittaudu mukaan sähköisellä lomakkeella täällä >>

Tilaisuuden pääpuhujaksi on kiinnitetty Luken tutkimusprofessori Hilkka Vihinen. Hän oli mukana tutkimusryhmässä, joka julkaisi maaliskuun lopussa ajankohtaisen tutkimuksen liittyen työvoiman liikkuvuuteen ja monipaikkaisuuteen. ”Monipaikkainen asuminen tuottaa isolle osalle suomalaisista heidän arvostamaansa hyvinvointia, kuten väljyyttä ja yhteyttä luontoon. Vaikka aluerakenne keskittyy yleisesti Suomessa, hajautuu se kausittain”, kertoo tutkimusprofessori Hilkka Vihinen Luonnonvarakeskuksesta[ii].

”Paikaksi 1. tulevaisuusfoorumille valikoitui luontevasti Tervon Yritystalo. Lohimaan ympäristöä on kehitetty aktiivisesti viime vuosina, ja meidät kutsuttiin mukaan luomaan asiantuntijatapahtumaa, vähän kuin ennakoimaan tulevaa ensi kesän Koti Rannalla -messuviikonloppua”, kommentoi Future Savo -projektipäällikkö Ville Keränen. ”Tätä tulevaisuusfoorumin ideaa on pyöritelty eri ihmisten kanssa eri tilaisuuksissa jo pitkään. Nyt moni palanen loksahti kohdalleen ja 1. tulevaisuusfoorumi häämöttää jo lähitulevaisuudessa”, hän iloitsee.

Lisätietoja:
Ville Keränen, Future Savo -projektipäällikkö, Kehitysyhtiö Savogrow, p. 040 682 4620
Seija Korhonen, Maaseutukehittäjä, Kehittämisyhdistys Mansikka ry, p. 050 567 8728

[i] Savon Villi Länsi on Savogrown alueen kuuden kunnan, Suonenjoki, Rautalampi, Tervo, Vesanto, Pielavesi ja Keitele, muodostama alue.

[ii] Lähde: Lisätietoa tutkimuksesta: https://tietokayttoon.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/tutkimus-tyovoima-liikkuu-vilkkaasti-ja-tyomarkkinoiden-kannalta-oikeaan-suuntaan-monipaikkaisuus-muuttaa-kuvan-suomen-vaesto-ja-aluekehityksesta
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile