Ajankohtaista

10.09.2020

Mansikalta 134 000 euroa alueen kehittämisideoihin

Kehittämisyhdistys Mansikka ry rahoittaa alueensa yhdistysten ja yhteisöjen yleisessä käytössä olevien luontokohteiden rakentamista ja kunnostamista 74 000 eurolla. Luonto virkistää 2 -teemahankkeessa tuetaan asuinympäristön virkistyskäyttöä sekä luontomatkailukohteiden käyttöä ja vetovoimaisuutta lisäävien rakennusten ja rakennelmien toteuttamista.

Rahoitushakemuksia tuli kaikkiaan yhdeksän ja niille kaikille myönnettiin rahoitus. Hakemuksista kolme on Rautalammilta ja kaksi Suonenjoelta, sekä Varkaudesta, Leppävirralta, Tervosta ja Vesannolta yksi hakemus kustakin.

Nyt rahoitettavissa kohteissa uusitaan ulkoilureitistöä ja luontopolkuja sekä niiden opasteita. Lisäksi rakennetaan kuntoportaat ja frisbee-väyliä. Myös näkötorni kunnostetaan. Retkikohteiden taukopaikkojen rakennelmia parannellaan ja niihin hankitaan mm. pöytiä, penkkejä ja leikkivälineitä.

Toimenpiteiden kokonaiskustannusarvio voi olla 2 000–20 000 euroa, josta tuen määrä on 75 prosenttia. Enimmillään tukimäärä on 15 000 euroa. 25 prosentin omarahoitusosuus voidaan kattaa kokonaisuudessaan talkootyöllä tai rahalla.

Mansikalta 60 000 euroa investointitukea

Kehittämisyhdistys Mansikka ry myönsi alueensa yritysten kehittämisideoille investointitukea 60 000 euroa. Investointien tavoitteena on kasvattaa yritysten liikevaihtoa ja lisätä työpaikkoja.

Rantalan tila on mökkimatkailuun ja Ylämaankarjan kasvatukseen keskittynyt maatila Suonenjoelta. Nykyisten kolmen vuokrattavan kohteen lisäksi majoitustoimintaa ollaan laajentamassa. Yritykselle myönnettiin 27 200 euroa lisämökin ja soutuveneen hankintaan sekä pysäköintialueen tekoon.

Finnsäiliö Oy on vuodesta 1995 Suonenjoella toiminut yritys, jonka erikoisalaa on polttonestesäiliöiden tarkastaminen ja korjaaminen. Se aikoo laajentaa toimintaansa ja on rakentamassa uutta työkonetta. Uusi työkone mahdollistaa palvelujen tarjoamisen myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Mansikka myönsi yritykselle investointitukea 22 800 euroa.

Leppävirran Niemilomat Oy on maatilamatkailuyritys, joka tarjoaa majoitusta sekä ravintola- ja ohjelmapalveluita Leppävirralla. Yrityksen tiloissa on mahdollista järjestää myös juhlia ja kokouksia. Nyt yritys on laajentamassa ohjelmapalveluitaan pyörämatkailutuotteisiin. Maastopyöräilykäyttöön on suunniteltu kaksi pyöräreittiä. Mansikka myönsi 7 800 euroa investointitukea maastopyörien ja tarvikkeiden hankintaan sekä reittien rakentamis- ja opastekustannuksiin.

Kalaopas Finland on vuoden 2019 lopulla perustettu yritys Leppävirralta. Se tarjoaa lapsille, nuorille ja perheille kalastuskokemuksia ja elämyksiä kiireettömästi luonnosta nauttien. Yrittäjän erityisosaamista on palvelujen tuottaminen sosiaalipalvelujen asiakkaina oleville nuorille. Yritykselle myönnettiin 2 100 euroa investointitukea ohjelmapalveluissa käytettävien hankintojen toteuttamiseen.

Mansikan hallitus oli koolla ja päätti rahoituksista 8. syyskuuta.

Lisätietoja Kehittämisyhdistys Mansikka ry, toiminnanjohtaja Kirsi Manninen, 045 131 5077, kirsi.manninen(at)mansikkary.fi
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile