Ajankohtaista

14.12.2020

Mansikalta 64 000 euroa yritysten uusille ideoille

Kehittämisyhdistys Mansikka ry myönsi 64 000 euroa alueensa yritysten kehittämiseen. Rahoituksella tuetaan uutta yritystoimintaa, matkailun kehittämistä sekä liikevaihtoa ja työpaikkoja lisääviä yritysten investointeja. Nuorten maaseutuasenteita selvittävää hanketta rahoitetaan 18 000 eurolla.

Uutta yritystoimintaa Tervoon ja Vesannolle

Tervolainen Maatalousjermut Oy on kahden nuoren yrittäjän elokuussa 2020 perustama yritys, joka tarjoaa lomituspalveluita maatalousyrittäjille. Jatkossa tarjotaan myös LVI-asennuksia ja -tarvikkeita. Yritykselle myönnettiin 5300 euroa investointitukea pakettiauton varusteluun liikuteltavaksi tuotantoyksiköksi, jolloin asiakkaita on helpompi palvella erityisesti haja-asutusalueella.

Tiinan Jalkahoiva on Vesannolla juuri perustettu yritys, joka aloittaa varsinaisen toimintansa tammikuussa 2021. Yritys tarjoaa terveydenhuollollista jalkahoitopalvelua ja mahdollisesti myöhemmin kotipalvelua. Mansikka myönsi yritykselle 4 000 euroa hoitohuoneen muutostöihin ja hoitotuoliin.

Monipuolista matkailun kehittämistä

Kalaopas Finland on vuoden 2019 lopulla perustettu yritys Leppävirralta. Yritys tarjoaa lapsille, nuorille ja perheille kalastuskokemuksia ja elämyksiä kiireettömästi luonnon hiljaisuudesta ja kauneudesta nauttien. Kehittämisyhdistys Mansikka ry myönsi yritykselle 18 450 euroa alkuvaiheen kehittämistoimenpiteisiin, joita ovat mm. tuotteistaminen ja markkinoinnin suunnittelu.

Rantalan tila on mökkimatkailuun ja ylämaankarjan kasvatukseen keskittynyt maatila Suonenjoelta. Yritys vuokraa matkailijoille useita mökkejä. Yritykselle myönnettiin 11 000 euroa investointitukea yhden huvilan sähköistykseen, sekä talousvesi- ja viemäröintitöihin. Investoinnin myötä mökkiä on mahdollista vuokrata ympärivuotisesti. Mökin varustelun parannuksella tavoitellaan liikevaihdon ja kannattavuuden kasvua.

Willen Jahdit Oy kasvattaa fasaaneja ja tuottaa metsästys- ja kalastusmatkailupalveluita Rautalammilla. Yrittäjä on kehittämässä uutta ohjelmapalvelua, jonka toteuttamiseksi rakennetaan liikuteltava pilkki-iglu. Iglusta voi katsella tähtiä tai revontulia ja siinä voi yöpyä. Uuden ohjelmapalvelun tekemiseen tarvitaan ihmisten kuljettamiseen soveltuva moottorikelkka, jonka hankintaan Mansikka myönsi 4 100 euroa investointitukea. Investointi mahdollistaa matkailutuotteiden valikoiman laajentamisen ja liikevaihdon kasvun.

Investoinneilla lisää liikevaihtoa ja työpaikkoja

TK Putki & Hitsaus Oy on huhtikuussa 2019 Suonenjoelle perustettu yritys. Yrityksen päätoimialana on teollisuuden LVI-työt ja tarvikemyynti. Yrityksen asiakkaat ovat ympäri Suomea. Yritys laajentaa toimintaansa ja on investoimassa koneisiin ja laitteisiin. Tavoitteena on kasvattaa liikevaihtoa ja palkata yksi työntekijä lisää. Mansikka myönsi yritykselle investointitukea 5 600 euroa.

ToviDesign Oy suunnittelee, kustomoi ja myy työvaatteita, suojavarusteita sekä liikelahjoja Suonenjoella. Mansikka myönsi yritykselle 3 800 euroa suurkuvatulostimen hankintaan. Järjestelmä soveltuu ulko- ja sisämainosten, bannereiden ja julisteiden tuotantoon erilaisille paperi-, kangas- ja muovimateriaaleille. Investointi mahdollistaa liikevaihdon kasvun. Sen myötä tavoitteena on palkata osa-aikainen työntekijä.

Lasijannu Oy tarjoaa lasitus- ja lasiliike -palveluja Varkaudessa. Yritys kehittää toimintaansa hankkimalla oman työstökoneen, jolla valmistetaan terassilasituksia. Yritys työllistää tällä hetkellä neljä henkilöä. Mansikka myönsi koneen hankintaan 3 150 euroa. Koneen hankinta lisää liikevaihtoa ja mahdollistaa uuden työntekijän palkkaamisen vuoden 2021 aikana.

Suonenjoen Pesula on 30 vuotta toiminut yritys Suonenjoella. Yritys tarjoaa pesulapalveluita yrityksille ja yksityisille ihmisille. Lisäksi tiloissa toimii käsityötarvikkeiden erikoisliike. Yritykselle myönnettiin 9 000 euroa investointitukea kehittämistoimenpiteisiin, joilla parannetaan kannattavuutta. Tiloihin tehdään muutostöitä ja sinne hankitaan uusia pesulakoneita ja -laitteita.

Nuorten maaseutuasenteita selvitetään

Maaseutuammattiin ry on selvittämässä pohjoissavolaisten nuorten näkemyksiä maaseudusta. Koko Pohjois-Savon alueella toteutettavassa hankkeessa tehdään kahdeksasluokkalaisille kysely, jossa selvitetään miten nuoret kokevat maaseudun ja oman tulevaisuutensa maaseudulla. Nuorille järjestetään myös työpajoja, joissa kyselyn tuloksia syvennetään. Tämän lisäksi selvitetään, miten maaseudun asioista viestitään nuoria kiinnostavalla tavalla ja kuinka nuorten roolia voisi lisätä maaseudun kehittämistyössä. Kehittämisyhdistys Mansikka ry myönsi hankkeelle 18 000 euroa. 

Lisätietoja, Kehittämisyhdidtys Mansikka ry, toiminnanjohtaja Kirsi Manninen, 045 131 5077, kirsi.manninen(at)mansikkary.fi
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile