01.03.2021

Biokaasuinfoja maaliskuussa

Biokaasusta liikkeelle -hanke yhteistyökumppaneineen järjestää biokaasusta kiinnostuneille Teams-infoja, joissa pääsee esittämään myös kysymyksiä asiantuntijoille.

Ilmoittautumiset sähköisellä lomakkeella täällä.

To 18.3. klo 12-14 Viljelijöille/tuottajille suunnattu info

• Tavoite: Ajankohtaistietoa biokaasun tuotannon kannattavuudesta ja mahdollisuuksista
    Ohjelma:
  • Envitecpolis: Biokaasun hajautettu ja maatilakokoluokan tuotanto, erilaiset laitosratkaisut, tuotannon kannattavuuteen vaikuttava seikat ja biokaasun tuotannolle avautuvat tuki- ja kannustinjärjestelmät.
  • Wega: Lyhyt esittely biokaasun käyttömahdollisuuksista teollisuudessa ja liikenteessä
  • Kommenttipuheenvuoro: MTK Pohjois-Savo

To 18.3. klo 17-19 Liikennöitsijöille, teollisuudelle ja ym. yrittäjille (kaasunkäyttäjille) suunnattu info

• Tavoite: Biokaasun käytön ja jakelun mahdollisuudet Pohjois-Savossa
  • Envitecpolis: Lyhyt esittely biokaasun tuotannosta Pohjois-Savossa
  • Wega: Kaasun käytön mahdollisuudet teollisuudessa ja liikenteessä. Huomioita kaasun käytöstä liikennepolttoaineena. Kaasun kysynnän keskittyminen Pohjois-Savossa.
  • Kommenttipuheenvuoro: MTK Pohjois-Savo

To 25.3. klo 12-14 Biokaasu aluetalouden näkökulmasta; info kuntatoimijoille, päättäjille ja muille asiasta kiinnostuneille

• Tavoite: Biokaasun mahdollisuudet -mitä vaikutuksia biokaasun tuotannolla on aluetalouteen
    Ohjelma:
  • Envitecpolis: Kansallisen biokaasuohjelman kannustimet. Tuotantomahdollisuuksien ja vaihtoehtoisten käyttökohteiden kuvaus, kuten biokaasun soveltuvuus aluelämpölaitoksessa. Hajautetun tuotantomallin mahdollisuudet.

*****************************************************************************

Paikka: webinaari, teams-alustalla

Etäyhteyslinkki: Ennakkoilmoittautumislinkki lähetetään SavoGrown toimesta ennakkoon ilmoittautuneille

Järjestäjä: Biokaasulla liikkeelle/SavoGrow MTK-Pohjois-Savo/Innostu tiedosta -hankkeet yhdessä Envitecpolisin ja Wegan kanssa.

Lisätietoa: Sari Tulila p. 0207 464 640, sari.tulila(at)savogrow.fi ja Anne-Mari Heikkinen p. 0447050401, anne-mari.heikkinen(at)mtk.fi

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.

*****************************************************************************

Biokaasulla liikkeelle -hanke pyrkii osaltaan vauhdittamaan biokaasualan kehittymistä, joka on myös eri politiikka- ja ympäristöohjelmien tavoitelistoilla. Alan vauhdittamiseksi täytyy yhtä aikaa kehittää kysyntäpäätä eli markkinoita, kulutuksen tietoisuutta ja mahdollisuuksia sekä tuotantopäätä eli tuotantotapoja ja -mahdollisuuksia. Savo Grown toteuttaman hankkeen rahoittaa Kehittämisyhdistys Mansikka ry ja Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry.

Innostu tiedosta! -hankkeen on tavoitteena edesauttaa tilojen kannattavuutta eri keinoin. Hanke on Pohjois-Savon Ely-keskuksen ja maaseuturahaston 100 % rahoittama yhteistyöhanke, jonka MTK-Pohjois-Savon kanssa pääyhteistyökumppanit ovat Luoteis-Savon, Sydän-Savon ja Ylä-Savon maaseutupalvelut sekä Luken Maaningan yksikkö.

Lue täältä uusin Biokaasu-uutiskirje.

Lisätiedot:

Sari Tulila