17.03.2021

Mansikalla 1,3 miljoonaa alueensa kehittämiseen

Kehittämisyhdistys Mansikka ry:llä on siirtymäkaudella 2021–2022 peräti 1,3 miljoonaa euroa toiminta-alueensa kehittämiseen. Siirtymäkauden kehittämisrahoitusta saatiin Mansikan hakema maksimimäärä.

Mansikan toiminta-alueen kuntien päättämä kuntarahan määrä asettaa raamit sille, kuinka paljon alueelle voidaan hakea ulkopuolista rahoitusta EU:lta ja valtiolta. Maa- ja metsätalousministeriö hyväksyi Mansikan hakeman rahoituskehyksen enimmäismäärän Leader-ryhmien suuntaa antavassa rahoituskehyksessään. Kokonaisuutena käytettävissä oleva summa koostuu EU:n, valtion ja kuntien osuuksista sekä toimintarahasta.

-Kyllä tämä kertoo siitä, että Mansikan alueella eri toimijoiden kanssa yhdessä tehty kehittämistyö nähdään onnistuneena ja sen jatkuvuutta pidetään tärkeänä, toteaa toiminnanjohtaja Kirsi Manninen.

Yhteistyön kehittäminen nousi kärkiteemaksi alkuvuonna pidetyissä tulevaisuustyöpajoissa, joissa Mansikan alueen toimijat kertoivat tulevaisuustarpeistaan.

-Hyviä ideoita alueella tapahtuvan toiminnan ja yhteistyön kehittämiseen kaivataan! Nyt kannattaa ideoida rohkeasti, jotta tulevaisuudessakin pysymme vireänä ja elinvoimaisena alueena, Manninen kannustaa.

Mansikan hallituksen linjauksen mukaan yleishyödyllinen rahoitus suunnataan tänä vuonna toiminnan kehittämiseen, eikä esimerkiksi rakennusten parantamiseen. Tukea voivat hakea rekisteröidyt yhdistykset, julkisyhteisöt, säätiöt ja osuuskunnat. Mansikka rahoittaa myös maaseudun mikroyritysten perustamista ja kehittämistä. Tukihakemuksia vastaanotetaan jatkuvasti. Siirtymäkauden rahoitusta koskevat samat ehdot kuin kaudella 2014–2020.

Lisätietoja:
Kirsi Manninen, toiminnanjohtaja, Kehittämisyhdistys Mansikka ry, 045 131 5077, kirsi.manninen(at)mansikkary.fi