Ajankohtaista

11.06.2021

Mansikalta 94 000 euroa alueensa kehittämiseen

Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n hallitus myönsi kokouksessaan 10. kesäkuuta yritystukia kaikkiaan 68 000 euroa. Tuet kohdistuvat uuteen yritystoimintaan, vientimarkkinoille suuntautumiseen ja yritystoiminnan tehostamiseen. Kansainvälisen ukulelensoittokilpailun järjestelyihin myönnettiin 26 000 euroa.

Pöllölän Luontofarmi on uusi yritys Leppävirralla. Se tarjoaa mökki- ja metsämajoitusta, sekä saunapalveluja, luomuvilliyrttituotteita sekä niiden keruupalveluja ja koulutusta. Mansikka myönsi yritykselle 17 000 euroa investointitukea villiyrtteihin liittyvän liiketoiminnan kehittämiseen. Investointi edistää uuden yritystoiminnan syntymistä ja luonnonvarojen kestävää käyttöä.

Aminoversum on toukokuussa 2021 Suonenjoelle perustettu yritys, joka valmistaa ja myy kasviproteiiniin pohjautuvia hyvinvointituotteita sekä niiden oheistuotteita. Yritykselle myönnettiin 27 000 euroa perustamistukea uudentyyppisen välipalatuotteen vientimarkkinoille tuottamisessa tarvittaviin asiantuntijapalveluihin.

Piece of Garden aloittaa toimintansa Leppävirralla elokuussa. Se valmistaa raikkaita ja terveellisiä ateriapaketteja, sekä moderneja juhla- ja kokoustarjottavia kansainvälisellä twistillä yksityishenkilöille ja yrityksille. Toimintaansa varten yritys investoi elintarvikealan säännösten mukaiset toimitilat. Yritykselle myönnettiin 8 700 euroa.

Käsityöpuoti Ristipisto Oy on huhtikuussa 2021 perustettu käsityöalan tarvikkeiden verkkokauppaan erikoistunut yritys Rautalammilta. Sille myönnettiin 7 500 euroa perustamistukea yrityksen alkuvaiheessa tarvitsemiin asiantuntijapalveluihin.

Rautalammin Ratsupalvelut tarjoaa ratsastuskoulu- ja hevosmatkailupalveluja sekä yksityishevosten hoitopalveluja Rautalammilla. Yritys tehostaa toimintaansa kehittämällä hevosten heinäruokintaprosessia. Yritykselle myönnettiin 7 600 euroa investointitukea tarvittaviin hankintoihin.

Kansainvälinen ukulelensoittokilpailu Leppävirralle

Kaura-ahon Kansanmusiikkiyhdistys ry:lle myönnettiin 26 000 euroa kansainvälisen ukulelensoittokilpailun (Hiutale – International Ukulele Contest) järjestämiseen tammikuussa 2022. Se on eurooppalaisittain ainutlaatuinen tapahtuma. Kilpailu toteutetaan Tropical Winter Ukulele Fest -tapahtuman yhteydessä 11.-16.1.2022 Leppävirralla ja sen tuomaroi kansanvälinen raati.

Lisätietoja, Kehittämisyhdistys Mansikka ry, toiminnanjohtaja Kirsi Manninen, 045 131 5077, kirsi.manninen(at)mansikkary.fi

 
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile