20.07.2021

Tule kehittämään paikkakuntasi kulttuuria - vastaa HAMAn kyselyyn

Harvaan asuttujen alueiden parlamentaarinen työryhmä (HAMA) haluaa kuulla eri toimijoiden ajatuksia paikkakuntansa kulttuurikentästä ja sen tukitarpeista.

Tarkoituksena on kartoittaa, millaista kulttuuritoimintaa harvaan asutuilla alueilla on tällä hetkellä, ja millaista toimintaa puolestaan kaivattaisiin vielä lisää.

Kyselyyn tästä linkistä. Kysely on auki 8.9. saakka.

Vastauksia toivotaan kaikilta, jotka osallistuvat tai haluaisivat osallistua paikkakuntansa kulttuurielämään, mm. kulttuurin tuottajilta ja kuluttajilta, yrittäjiltä sekä kuntien, järjestöjen, kehittämisorganisaatioiden ja maakuntaliittojen edustajilta.

HAMA-työryhmän tehtävänä on seurata harvaan asuttujen alueiden erityiskysymyksiä sekä vahvistaa näiden alueiden elinvoimaisuutta.

Työryhmän toimikausi on 12.10.2020-30.6.2023. Työryhmä on valtioneuvoston asettama ja sen työtä koordinoi maa- ja metsätalousministeriö.

Työryhmän työn pohjana ovat vuosina 2017-2019 toimineen edellisen työryhmän ehdotukset sekä hallitusohjelman kirjaukset harvaan asuttujen alueiden kehittämiseksi.

HAMA-työryhmän työstä lisää tästä.
Harvaan asuttu maaseutu määrittyy kaupunki-maaseutuluokituksesta. Lisää aiheesta tästä.