Ajankohtaista

17.12.2021

Mansikalla hyvin rahaa jaossa ensi vuodelle

Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n vuoden 2022 jaettavissa oleva rahoitus on 625 000 euroa. Summa jaetaan ensi vuoden loppuun mennessä alueen yritysten ja yleishyödyllisten toimijoiden kehittämiseen. 

-Hyville ideoille on nyt tosi kivasti rahaa tarjolla, iloitsee toiminnanjohtaja Kirsi Manninen

Manninen kannustaa ottamaan yhteyttä jo idean alkuvaiheessa. 

-Yhdessä keskustelu ja sparrailu on osa ideointiprosessia. Neuvomme mielellämme, kuinka ideoista rakennetaan toteuttamisvalmiita hankkeita. 

Mansikan Leader-tuella uusia palveluja ja tuotteita 

Villit Väreet Suonenjoelta tarjoaa äänenkäytön ohjausta ja laulunopetusta sekä kulttuuri- ja musiikkiesityksiä. Yritys tarjoaa myös hengitysvalmennusta ja luonnontuotepalveluja. Osa palveluista tulee saataville myös verkkokursseina ja -valmennuksina. Mansikka myönsi yritykselle 35 000 euroa perustamistukea mm. markkinoinnin ja brändin suunnitteluun, sekä verkkokurssien tuotteistamiseen. Tavoitteena on kasvattaa liikevaihtoa ja työllistää yrittäjä kokoaikaisesti. 

L&L dyno Oy on uusi yritys Leppävirralla. Se tarjoaa ajoneuvojen säätö- ja tehomittauspalveluja sekä mittausraportteja muutoskatsastuksia varten. Yritykselle myönnettiin 6 100 euroa investointitukea tarvittavan laitteiston hankintaan. 

Kankaanrinteen tila Leppävirralla on laajentamassa toimintaansa ekologisesti kestäviin matkailupalveluihin. Yritykselle myönnettiin 5 500 euroa investoinnin toteutettavuustutkimukseen, jossa selvitetään matkailun mahdollisuudet tilalla ja tuotetaan liiketoimintasuunnitelma. 

Maatilamatkailuyritys Leppävirran Niemilomat Oy laajentaa ohjelmapalveluitaan talviaktiviteetteihin. Matkailijoille tarjotaan mahdollisuus lumikenkäilyyn, hiihtoon, kävelyyn ja maastopyöräilyyn talvireiteillä. Myös rantasaunan rakenteita parannetaan. Yritykselle myönnettiin 4 500 euroa investointitukea reittien ylläpidossa tarvittavan kaluston hankintaan ja rantasaunan kehittämiseen. Uusien palvelujen tavoitteena on kasvattaa liikevaihtoa ja työllistää työntekijöitä kokoaikaisesti. 

Tolmulan tila Rautalammilla on marjanviljelyyn erikoistunut tila, joka on myös myynyt kalaa. Nyt yritys laajentaa kalatuotteiden tarjontaa ja aloittaa järvikalasäilykkeiden valmistamisen. Yritykselle myönnettiin 2 300 euroa investointitukea tarvittavien koneiden ja laitteiden hankintaan. 

Yhteenvetoa kuluneesta vuodesta 

Vuoden viimeisessä kokouksessa Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n hallitus teki yhteenvetoa kuluneesta vuodesta. Toimintaympäristö on muuttunut ja korona on vaikuttanut lähes kaikkeen. Alueen toimijoiden ja Mansikan toimintakyky on kuitenkin säilynyt hyvänä. Muuttuneisiin tilanteisiin on onnistuttu löytämään luovia ratkaisuja. 

Tulevan rahoituskauden strategiaa on työstetty koko vuoden ajan. Hallitus kiittää, että strategiatyöhön on saatu mukaan uusia toimijoita. Valmistelu on ollut osallistava ja positiivisessa hengessä toteutettu yhdessä alueen toimijoiden kanssa. Myös maa- ja metsätalousministeriön palautteessa kiitettiin Mansikkaa laajasti osallistavasta strategian valmistelusta.  

Lisätietoja: Kehittämisyhdistys Mansikka ry, toiminnanjohtaja Kirsi Manninen, 045 131 5077, kirsi.manninen(at)mansikkary.fi 
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile