Ajankohtaista

10.01.2022

Nuoret mukaan! -hanke sai jatkoa

Merkittävimpänä toimintana hankkeessa näyttäytyvät nuorten odottamat Nuorten Foorumit. Niiden toteutusta jatketaan koronatilanteen sallimin yhteyksin. Hankkeessa tuodaan uutena Mikä vituttaa? -illat kuntiin.

Seppo.io -pelillisyysalustaa on käytetty aktiivisesti mahdollistaen erilaisia tapahtumia kuten Päihdeputki-Seppo-peli, Nuorten joululahja -ideakilpailu (osallistuvan budjetoinnin menetelmä) ja erilaisia pienempiä kokonaisuuksia eri kunnissa.

Nuorten vaikuttajaryhmä toteuttaa projekteja

Tämän ryhmän toiveista ja ideoista nousi kansainvälisyys ensimmäisenä toimintavuonna ja myös kansainvälisyyden mahdollisuuksia lisätään alueella aktiivisesti vuoden 2022 aikana.

Hankkeen aikana kerätään nuorisotoimijoiden yhteiseen materiaalipankkiin nuorisotyön hyviä käytänteitä ja aktivoidaan nuoria osallistumaan sekä vaikuttamaan monin tavoin oman elinympäristönsä kehittämiseen.

Jatkorahoituksen perusteluissaan AVI toteaa hankkeen käynnistyneen ensimmäisen toimintavuoden aikana hyvin. Keskeisenä hankkeessa on nuorten osallisuus sen suunnittelussa, toimenpanossa ja arvioinnissa.

Nuoret mukaan! -Nuorten osallisuuden ja vaikuttamismahdollisuuksien kehittämishankkeessa nuorten osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia kehitetään yhdessä nuorten ja kuntien nuorisotoimien kanssa.

Hankkeessa yhteistyön lisääminen nuorten ja kuntien nuorisotoimien välillä kehittää myös lähikuntien nuorisotyön yhteistyötä yli kuntarajojen. Mukana olevat kunnat ovat Suonenjoki, Rautalampi, Tervo, Vesanto, Keitele, Pielavesi ja Leppävirta.

Hankkeen rahoitus koostuu kuntien omarahoitusosuudesta ja Itä-Suomen aluehallintoviraston myöntämästä osarahoituksesta. Hankeaika on vuoden 2022 loppuun.

Lisätiedot:
projektikoordinaattori Heidi Lappi
p. 044 308 9549
heidi.lappi(at)mansikkary.fi
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile